Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-16I SUFA 488, Academy 1/32

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: F-16I SUFA 488, Academy 1/32

Příspěvekod 312_Karl » 11 pro 2017, 10:40

Ahoj Jarku,

Sufa se Ti moc povedla! A ze by byla na soutezi pro ostudu? Ani nahodou! Uplne smele ji muzes nekam vzit.

Jen dotaz - pises, ze jsi jel podle fotek. Na fotce mas prekryt cely ciry a Ty mas na modelu pulku zlutou. To takhle uz ma akademka?
312_Karl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 11:43

312_Karl píše:Ahoj Jarku,

Sufa se Ti moc povedla! A ze by byla na soutezi pro ostudu? Ani nahodou! Uplne smele ji muzes nekam vzit.

Jen dotaz - pises, ze jsi jel podle fotek. Na fotce mas prekryt cely ciry a Ty mas na modelu pulku zlutou. To takhle uz ma akademka?

Karle, konečně dotaz jaký má být! Tleskám! To víš, že jsem tento problém řešil. Byl jsem při rozhodování mezi dvěma mlýnskými kameny. Na jadné straně fotka s kabinou proti obloze a moje očí jak teleskopky hledající rozdíly v zabarvení plexi. Na druhé straně fotka seřazených SUF NEGEV jadna za druhou, všechny s půlenými kabinami. Těžké, velmi těžké rozhodování. Já to nakonec vyřešil tak , jak vidíš na modelu. Nakonec, výměna kompozitního překrytu na sufě musí být dílem okamžiku. Nevím, jak bys toto řešil Ty, možná, že opačně.Díky, tak mají vypadat polemiky kolem jakékoliv stavby! A ne, zda a jak ma mít letoun na předváděčce zašpiněnou tu, či onu část letounu. Nebo polemika tolik již tady probíraná, zda je lepší použít v kokpitu reziny, či plechy..Každý z nás přece ví, že plechy mají výraznou výhodu v dvojrozměrném a detailním prokreslení detailů, nevýhodou je jeho placatost a malá plastičnost. Výhodou je nízká a dostupná cena. U resinů je vše naopak!! A hodit kýbl špíny na model, který má interiér řešený lepty? To všechny modely s tímto řešením jsou méněcenné a méně hodnotné?? Snad je to pouze ojedinělý názor. Jinak by EDUARD totálně zkrachoval. Promiň, nechal jsem se unést včerejším Davidovým příspěvkem, Tebe se to netýká. Ještě jednou, chvála za Tvé otevřené oči a modelářskou etiku. Rád se s Tebou zase někdy setkám!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 11:56

Martin Glogar píše:Krásná práce =D> To letadlo mi přijde tvarově hodně zajímavé, k tomu atraktivní barevná kombinace, navíc v tom měřítku, no musí to být impozantní.

Martine, Tvého hodnocení si obzvláště cením!! Před očima mám stále Tvého krásného delfínka!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 12:03

Jagermeister píše:zase parádny výsledok....ako pozerám na Tvoje a Miloslavove stavby, už sa teším keď budem na dôchodku aj ja :D (samozrejme starobnom a nie invalidnom) :D

Díky za hodnocení! Na důchod se vůbec netěš- stojí to mnohdy za ho......! Měj se, vidím Tě tady velmi rád!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 12:05

MRMLA píše:Krasavec famózní! =D> [-o< =D> [-o< =D> [-o<

Umíš v tomto předvánočním čase ptěšit. Díky!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 12:09

Marek Branda píše:Je to impozantní a krásný kousek. Vyloženě mě baví na těch fotkách koukat na model jako na celek. Působí vše velmi povedeně sjednoceně a rozhodně ne nudně, což v tomhle měřítku oceňuji dvounásob.
Zaslouženě =D> ;-I

Marku, díky!!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouza » 11 pro 2017, 12:13

Tak mně, jako obyčejnému lepičovi se líbí velmi. Barvy trefené, co člověk- to jiné nastavení barev monitoru, že.. Detaily podvozku atd- dlouho jsem prohlížel detail předního podvozku, hlavně reflektory. To je samodomo výroba (vnitřní paraboly a zasklení)?? Je to jako živé. No, Davidův komentář k plastičnosti přístrojovek je u měřítka 1/32 relevantní, nicméně- Tvé zdůvodnění chápu, stavíš ne pro body, ale pro svůj pocit a jak říkáš, se svou peněženkou. Já se k této úrovni nedopracuji nejspíš dlouho. (no, nejspíš nikdy :lol: )
Petr Schickl, prostý lepič...
člen štětečkové galaxie č.50
Jouza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pilot22 » 11 pro 2017, 12:18

máš môj obdiv :hurray: ono tie 1/32 stoja dosť penez aj v základe, ty si zvolil rozumný kompromis čo pridať a čo už nie. Celkový dojem u mňa 1* :D Nie som žiadny odborník na Sufu, a vôbec na moderné stíhačky, aby som mohol nebodaj niečo kritizovať. Akurát sa prihováram za prípadnú účasť na nejakej výstave. Každý predsa nemusí súťažiť, ale ľudia z laickej verejnosti i prítomní modelári si radi pozrú takéto vymakané modely, čím viac tým lepšie. =D> =D> =D>
Dušan Gabriš
pilot22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 13:22

Jouza píše:Tak mně, jako obyčejnému lepičovi se líbí velmi. Barvy trefené, co člověk- to jiné nastavení barev monitoru, že.. Detaily podvozku atd- dlouho jsem prohlížel detail předního podvozku, hlavně reflektory. To je samodomo výroba (vnitřní paraboly a zasklení)?? Je to jako živé. No, Davidův komentář k plastičnosti přístrojovek je u měřítka 1/32 relevantní, nicméně- Tvé zdůvodnění chápu, stavíš ne pro body, ale pro svůj pocit a jak říkáš, se svou peněženkou. Já se k této úrovni nedopracuji nejspíš dlouho. (no, nejspíš nikdy :lol: )

Jouzo,
jsem rád že ses ozval. S tebou vždy rád prohodím pár slov, jsi velmi příjemný kolaga!! Udělal jsi mi velikou radost, že sis všiml propracovanosti reflektorů! Nechci tvrdit, že je to můj patent, ale zatím jsem nic věrohodnějšího a lepšího nevymyslel. Postup je následující. Z vysose reflexního materiálu / může být i s jemnými barevnými efekty/ , vyseknu kruhové paraboly. U SUFY je třeba ještě skalpelem upravit boky paraboly do tvaru spíše obdélnikového. Do paraboly můžeš naimitovat z různých materiálů i žárovečku. Pak vše zaleju čirým dvousložkovým epoxidem. Toto zalití funguje jako lupa a krásně detail " vyleze". Nebo zalij lehce pouze paraboly a pak použij plexi ze stavebnice. Toto pouze za předpokladu, že plexi je kvalitní, perfektně sedí, či má rozptylkový povrch a nechceš o něj přijít. Tak to máš jednoduchý recept od Ježíška! Ahoj!
le
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 11 pro 2017, 13:29

AGM-130, který tam nemají co dělat pujdou pryč ? 8-)
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 13:49

Martin Černý 'Černoch' píše:AGM-130, který tam nemají co dělat pujdou pryč ? 8-)

Martine,
pokud jsem Tě zpávně pochopil, tak mi to doporučuješ a já dám na Tvoji radu a SUFU přezbrojím. Mám rozdělané nějaké stavby a AGM-130 využiju jinde. Nevidím v tom žádný velký problém. Hned zítra to dělat nebudu, mám právě rozdělaný dosti náročný projekt-stavbu opět 1/32 a nechci se příliš rozptylovat sice významnými, ale přeci jen prkotinkami.Věř mi, už mi dělá problém rozdělit pozornost a úsílí více směry. Ahoj!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 13:54

Miroslav Knížek píše:=D> =D> =D>

Mirku, díky za smajlíky!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 11 pro 2017, 14:23

Podvěsit pod model výzbroj kterou IAF nikdy nemělo, která byla používána pouze letouny F-111F a a F-15E během let 1994 -2013 u amerického letectva, mne zase jako taková prkotina nepřijde. Pak může být jedno jak celá Sufa vypadá. Omlouvám se za možná tvrdá slova, ale takový přístup nechápu. Postavím pěkný model, a pak pod něj podvěsím takový nesmysl. Přitom ve stavebnici je i jiná výzbroj v podbě pum či není?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 15:20

Martin Černý 'Černoch' píše:Podvěsit pod model výzbroj kterou IAF nikdy nemělo, která byla používána pouze letouny F-111F a a F-15E během let 1994 -2013 u amerického letectva, mne zase jako taková prkotina nepřijde. Pak může být jedno jak celá Sufa vypadá. Omlouvám se za možná tvrdá slova, ale takový přístup nechápu. Postavím pěkný model, a pak pod něj podvěsím takový nesmysl. Přitom ve stavebnici je i jiná výzbroj v podbě pum či není?

Martine,
tak to jsi mně totálně a znovu opakuji, totálně nepochopil!!! Prkotina pro mě znamená, že je stavebně, chceš-li manuálně jednoduché změnit výzbroj!! Už nevím jak se vyjádřit, aby to bylo jasné. Nebo ještě takto- nečiní mi problém vše co tam vidíš odloupnout a nahradit jinou výzbrojí. Jestli ses příliš nenaštval uvítám Tvůj návrh co by bylo zajímavé zavěsit. Ale jak Tě sleduju, asi už chci moc.V každém případě se mě jhezky. Přeji krásné Vánoce.
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 11 pro 2017, 15:29

pilot22 píše:máš môj obdiv :hurray: ono tie 1/32 stoja dosť penez aj v základe, ty si zvolil rozumný kompromis čo pridať a čo už nie. Celkový dojem u mňa 1* :D Nie som žiadny odborník na Sufu, a vôbec na moderné stíhačky, aby som mohol nebodaj niečo kritizovať. Akurát sa prihováram za prípadnú účasť na nejakej výstave. Každý predsa nemusí súťažiť, ale ľudia z laickej verejnosti i prítomní modelári si radi pozrú takéto vymakané modely, čím viac tým lepšie. =D> =D> =D>

Kolego,
odepisuji Ti již podruhé. Mé první psaní se někde ztratilo. Vyjádřil jsem v něm své sympatie k Tvým názorům. Tvých pár řádků mi udělalo nesmírnou radost! Přeju hezké Vánoce!
Jarek Veterán

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel