Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Motivace pro Thuda

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Motivace pro Thuda

Příspěvekod Al CZ » 11 kvě 2023, 11:50

Modelařinu zastane AI. Třeba zůstanou klasické modely, kity, jak je známe my, ale tady je otázka pro koho. Většina modelářů jsou lidé mezi 35-65. Kolik jim bude v tom roce 2035. Málokterý adept nebo adeptka modelářského řemesla - neboť to je hobby řemeslo - u toho vydrží přes pubertu. Sakra, klikněte si někdy na ábíčko, do Mourissonovy poradny, dnešni mládež nezajímají čolci a kity, ale takový věci jaký se za mých mladých let kolem roku 1995 neprobiraly ani v bravíčku, ovšem pro plnohodnotně naplněný život jsou důležitější než to, jestli briga ze stavebnice Black Falcon měla v zádi okna, nebo historie záchodů. Sám jsem se pokládal stále za pařana, ale poté co jsem pochopil, že nechápu co dnešní děti vidí na Robloxu, pochopil jsem, že jsem Boomer, fosil, geront...

Ty naše generace z 80. a dřív to ještě doklepou (a proto jsou důležití i kupujíci, neb neaktivni křečci jako já, neb suplujem nákupama ty mladý, co nejsou), ale další generace už nebudou, je to smutné, ale tak to je...

A pozor- tenhle trend je napříč polytechnickými koníčky. Vemte si LEGO. Sety pro děti a mládež mají čim dál tím méně kostek a odráží i názory a trendy současné mladé a dorůstajici generace, mnohdy jde jen o scénky z komixových filmů, nebo HP a velké a drahé ( klidně 17000-20000Kč) sety pokrývají témata blízká '80, jsou nostalgické, složité a přípomínaj to ábíčko z '80-90. Hrad, Titanic, Jazz Club nebo dejme tomu starý "Defík". Co to řiká dnešni mládeži ? Spiš nic, než moc... A naše generace zas nevi vo to je ten roblox nebo nikdy nehrála minecraft. A i ten Potter je uz pro starsi mlade, milenialy, ale posledni generaci asi nic nerekne...

Pane Sucháni, Tamiyáckého kozodoje ve skřini mam, ale zatim doufám, že ho jednou přec postavím i s F-35. Pokud bych dospěl k názoru, že ne, tak vám jej dám k dispozici...

Na závěr jedna - upřímná prosba - nesuďte a nenadávejte mi. Vím, že mnohým mohu přijít otravný, podivný... jenže já žiji tak jak žiji, smýšlím jak smýšlím... Takže prosím nebuďte zlí a jen si v duchu - či klidně i nahlas řeknéte: Bože, či osude, dékuji, žes mi dopřal skvělý život se všemi jeho radostmi.

Ámen...
Al CZ

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel