Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kubrtovy hotové modely

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
Příspěvků: 222 • Stránka 12 z 15 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
  • Odpovědět s citací

Re: Kubrtovy hotové modely

Příspěvekod helmut » 16 srp 2023, 11:00

Krásný kousek Kubo.Moc líbí =D>
David Dittrich,Letadla 1939-45
helmut

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 16 srp 2023, 11:03

Parádní Zero. =D> =D> =D>
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod robert.vančata » 16 srp 2023, 12:37

Zero 02-888 vyrobené v závěru produkce A6M2 u Nakajimy bylo v továrně zbarveno jednolitou "IJN zelenou" na horních a bočních
plochách a loupalo se na NMF, ne na šedý podklad, který se pod tovární zelenou neaplikoval. Bokorys, který sloužil jako
předloha modelu je velmi nepřesný, nejen polní aplikací zelené přes šedou, ale i špatnými proporcemi a světlou podobou trupových
hinomaru.
robert.vančata

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 16 srp 2023, 12:44

Kubo moc pěkný kus =D>
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 16 srp 2023, 12:59

robert.vančata píše:Zero 02-888 vyrobené v závěru produkce A6M2 u Nakajimy bylo v továrně zbarveno jednolitou "IJN zelenou" na horních a bočních
plochách a loupalo se na NMF, ne na šedý podklad, který se pod tovární zelenou neaplikoval. Bokorys, který sloužil jako
předloha modelu je velmi nepřesný, nejen polní aplikací zelené přes šedou, ale i špatnými proporcemi a světlou podobou trupových
hinomaru.

Presne tak! Ten panel, pod ktorym je ulozene prislusenstvo a zavesenie motoru, je evidentne holy duralaluminium, preto tak na tej foto "svieti"...
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pufo » 16 srp 2023, 15:21

Tak to su super odopvede chlapci - ked ste mali moznost sa vyjarit v rozestaveno tak nikto nic a teraz kazdy frajer ze ako to je na ho**o - gratulujem =D>
Osobne vam odporucam, aby ste si ako odbornici zosuladili nazory, lebo jeden odbornik z Velkeho Jablka pise ze kov nie, druhy odbornik from Olomouc zase ze podklad kov... :nuts: tak ale hlavne ze viete ze to je zle.

No ale k modelu, po dlhej dobe Kubo, velmi pekny model od teba s peknou patinou =D> =D>
ps: nie ze by si nestaval dobre, ale tie kachna styl modelov ma moc neoslovuju, tak sa k nim nevyjadrujem (:)
Naposledy upravil pufo dne 16 srp 2023, 16:42, celkově upraveno 1
Tomáš Průša
pufo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepsini » 16 srp 2023, 16:33

Tyhle japonské éra s jejich opotřebením jsou podle mne nekonečno modelářských ztvárnění ,jestli autor vycházel z tohohle bokorysu , tak klobouk dolu ,tohle podle mne je jen velmi obtížné to takhle vystihnout, za mne se podařilo parádně =D> =D> =D>
2022 viewtopic.php?f=6&t=147487 2021 viewtopic.php?f=6&t=142957&hilit=pozdni+sber
2020 viewtopic.php?f=6&t=137562&p=2383849&hilit=pozdni+sber+2020 2023 viewtopic.php?f=6&t=151434 2024 viewtopic.php?f=6&t=155213
pepsini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 srp 2023, 09:15

pufo píše:Tak to su super odopvede chlapci - ked ste mali moznost sa vyjarit v rozestaveno tak nikto nic a teraz kazdy frajer ze ako to je na ho**o - gratulujem =D>

;-I ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I ;-I

viewtopic.php?f=57&t=137342&start=285
zdroj:
Marian Holly píše:Chipping early Zero na kov! No to budes slavny.
Ja staviam v podstate len Japoncov a ked chcem zlepit nieco ine tak si o tom precitam. To opacnym smerom neplati?

viewtopic.php?f=6&t=66849&start=165
robert.vančata píše:Zero 02-888 vyrobené v závěru produkce A6M2 u Nakajimy bylo v továrně zbarveno jednolitou "IJN zelenou" na horních a bočních
plochách a loupalo se na NMF
, ne na šedý podklad, který se pod tovární zelenou neaplikoval. Bokorys, který sloužil jako
hinomaru.

Martinicky Vladimir píše:Presne tak! Ten panel, pod ktorym je ulozene prislusenstvo a zavesenie motoru, je evidentne holy duralaluminium, preto tak na tej foto "svieti"...

Já jsem to původně chtěl tadyto naloupat na kov, ale dal jsem na skvělou radu božského Mariána ;-)
2023_0723_150944.jpg
důkaz místo slibů, že jsem ten panel za motorovým krytem chtěl udělat v barvě duralu :-D

Naposledy upravil Jakub Vilingr dne 17 srp 2023, 09:50, celkově upraveno 2
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 srp 2023, 09:30

Než jsem se rozhodl postavit tento stroj, věnoval jsem rešerši poměrně dost času s lidmi, kteří tomu rozumí. Postavil jsem to tak, že jsem dodržel pravděpodobný vzhled stroje. Fotka skupiny startujících strojů, kde je má 02-888 je tmavá a tím pádem se pro mě otevírala cesta "vlastní umělecké licence". Tím chci říci, že jsem se nedržel jen striktně bokorysu, ale vycházel jsem z fotek (2 jsem našel) a z mnoha diskusí a lidé, kteří mi pomohli, za což jsem jim velmi vděčný. Normálně tavím Luftwaffe, takže tohle byl pro mne výlet do neprobádaných vod a právě proto byla nutná zevrubná rešerše před zahájením stavby. Model jsem postavil, abych věděl, jak na tom Eduard je a jak se to staví. Navíc to pro mě byl demonstrátor naučení se loupací techniky za pomoci přípravku od Síra hobby. To splnilo svůj účel dokonale.

Jsem nadšený, že zde na Modelforu to funguje úžasně. Během stavby nic, ale jakmile je model hotový, hned se odkudsi zjeví borci, kteří přesně ví, že je celá má stavba napíču. Miluju to tu :P Jako ano, můžu se donekonečna nimrat v knihách a diskusích, bohužel pak nemám žádný model hotový a mě modelařit prostě baví, je to skvělý relax. Zkuste to taky, fakt to doporučuji! Mnohem lepší, než píčovat na forech a nemít nic slepenýho ;-)

Nicméně. Model mám téměř hotový a jsem s ním spokojen právě proto, že jsem nezanedbal přípravu před stavbou a ptal jsem se v průběhu stavby na mnoho detailů. Mám čisté svědomí jsem nesmírně vděčný Honzovi, Kiri a Georgeovi, bez jejichž pomoci bych svůj projekt nedotáhl do zdárného konce.

Tak a teď, aby mým kritikům bylo ještě více zle z mé práce, tady je 99,9% dokončený vzhled Zera 02-888, dle mé osobní interpretace.

2023_0817_070141.jpg

Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 17 srp 2023, 10:15

Co je napsáno na té podložce? Můj překladač nabízí hrozné věci :-D
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 srp 2023, 10:19

Horrido píše:Co je napsáno na té podložce? Můj překladač nabízí hrozné věci :-D

Nápis mi navrhla Kiri od George. Zde je překlad:

"Shikishima" is an old name of Japan. It means something like: "the place where the Emperor's castle is".
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin F » 17 srp 2023, 11:04

je tam napsáno Shikishima Tai - název jednotky, jejíž součástí tohle letadlo bylo.
Martin F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod robert.vančata » 17 srp 2023, 11:09

Pane Vilingr, V "Rozestavěno" sleduji se zájmem všechna Zera po mnoho let. Vaše stavba mě minula,
protože ji nemáte označenou např. Zero, A6M2, Kamikaze. Vím, že máte nějaké své stránky, kam ale
nechodím a na už hotové Zero mne upozornil kamarád. Svůj názor jsem směřoval k historické předloze
a k "francouzkému" bokorysu a nekritizoval jsem vaše modelářské umění, kterému já se nepřibližuji.
Věřím, že na MF vystupuji slušně a v rámci pravidel. Můžete totéž říct i vy ?
robert.vančata

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 srp 2023, 11:17

robert.vančata píše:Pane Vilingr, V "Rozestavěno" sleduji se zájmem všechna Zera po mnoho let. Vaše stavba mě minula,
protože ji nemáte označenou např. Zero, A6M2, Kamikaze. Vím, že máte nějaké své stránky, kam ale
nechodím a na už hotové Zero mne upozornil kamarád. Svůj názor jsem směřoval k historické předloze
a k "francouzkému" bokorysu a nekritizoval jsem vaše modelářské umění, kterému já se nepřibližuji.
Věřím, že na MF vystupuji slušně a v rámci pravidel. Můžete totéž říct i vy ?

Kdysi dávno jsme si Roberte tykali. Já už dlouho sem na MF dávám své stavby jen do jednoho tématu v rozestavěno a pak sem do hotového. Tohle celé jsem diskutoval z Georgem z Arawasi. Původně jsem to chtěl loupat na kov, ale sám jste viděl, jakou arogantní odpověď jsem od pana Hollého dostal. Na jeho podnět jsem to předělal. Proč jsem se rozhodl mít kamufláž přes šedozelenou byla skutečnost, že jsem viděl Zero v Imperial War Muzeu a pak také výstřižky z barevného filmu, kde Zero tlačí a tam je v této šedozelené vidět třeba ostruha, byť je Zero zelené svrchu a šedé zespodu. Takže jsem se nakonec rozhodl jít touto cestou.
Já na MF taktéž vystupuji v rámci slušnosti a dodržuji pravidla, rozhodně sám nikoho nenapadám a snažím se vyhnout flamu. Nesnáším to. Taky už dávno nesleduji všechny stavby tady, nemám na to čas. Nicméně to Pufo za mne vystihl zcela přesně.
Zeru už jen doplním pozičky a další drobnosti a už to tak nechám. Příští model bude zase z ranku Luftwaffe a bude, stejně jako toto Zero, stavěno pro radost a odreagování se.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 17 srp 2023, 11:19

Ahá, ty první dva znaky znaky jsou totiž rozprostřený a ostrov a nějak jsem si to nespojil s japonským krajem. :-D
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 222 • Stránka 12 z 15 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

Zpět na Galerie letadel