Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.Vc, DU-U, Special Hobby 1/48

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Spitfire Mk.Vc, DU-U, Special Hobby 1/48

Příspěvekod Michal Šourek » 26 lis 2015, 19:08

Trochu cisteni a pasovani, ale potom minimum tmeleni. Ac galvano, stale je to shortrun, ale dle meho nazoru pekny. Sam ho mam postaven jako Seafire Mk.lll nekde tady na MF. Chystam jeste dalsi....

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lucik » 30 lis 2015, 09:15

Petr Martinek píše:Chtěl bych se na kvalitu modelu SH zeptat. Má smysl si ho pořizovat nebo je lepší postavit Tamiyi nebo Airfix např. s obtisky AML?

Z mojho pohladu kvalita stavebnice je v poriadku. Avsak je tam az prilis vela tmelenia, dopasovavania jednotlivych dielov. Pozri link (http://www.hyperscale.com/2008/reviews/ ... ewbg_1.htm). Na druhej strane je stavebnica doplnena o PU diely (kokpit,kanony ...) a takisto leptane diely. Obtisky su od Aviprintu aj s popiskami. Stavebnica ponuka verziu Vc so skratenymi ako aj s predlzenymi kridlami. Vcecko myslim vo stvrtke neponuka ani Tamiya ani Airfix. Na druje strane Tamiya (napr. Vb) je, co sa tyka narocnosti stavby
asi niekde inde. Pre mna osobne boli motivaciou do tohto modelu ist, ceskoslovenske markingy a rozhodne verzia Vc vo "stvrtke".
dokoncene
Ro-44 IMAM, 1/48; Jak-1b "biela 5", 1/48; Spitfire Mk.Vc "DU-U", 1/48
rozostavane
Sopwith 5F.1 Dolphin 1/32 WnW Velká hadráková bitva
Fw-190A-8/R11 Nachtjäger 1/48 Eduard
Lucik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pup » 30 lis 2015, 12:19

Fakt pěkný! =D> =D> =D>
Zmákl jsi ho na jedničku s hvězdičkou.
Taky se na něj chystám,teda jestli je to ten samý model.Mám ho jako přebal od Eduardu,ale zatím sbírám odvahu.
Pup

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 03 pro 2015, 16:24

Petr Martinek píše:Chtěl bych se na kvalitu modelu SH zeptat. Má smysl si ho pořizovat nebo je lepší postavit Tamiyi nebo Airfix např. s obtisky AML?

Tak je to verze Vc, kterou nikdo jiný nedělá. Cca za 3-5 let ji bude dělat Eduard, jak odhaduji, dle toho, co VŠ sdělil, pak to bude jasné.
Obecně je to stavebnice, která drsně vychází z Vb Tamiye, takže má stejné tvarové chybičky. Je to ovšem shortun, ale není to žádná hrůza.
Problémy:
1) je potřeba upravit kopkit tak, aby se vešel do trupu. Jednou z možností je obrousit - zúžit přepážky, anebo já to udělal tak, že jsem si to napřed vyzkoušil na sucho a pak jsem podle toho, co jsem viděl, sbrousil - ztenčil dolepovací bočnice, s tím, že jsem neustále pasoval. IMHO o trochu pracnější, ale lepší metoda. Některé přebaly mají brasinový kopkit, tam je to o fous lepší.
2) IMHO lehce, ale viditelně špatný tvar SOP a hnuská křidélka. Po lehké úpravě lze použít SOP z Eduarda, např z osmičky, kde lze použít křidélka, anebo tedy SH křidélka vyčistit, přebrousit a znova narýt.
3) u křidélek je potřeba napřed si vyměřit před slepením křídel , jak tam padnou, a zbrousit podle toho styčné plochy křídel, díra je jinak moc široká
4) trochu je opruz s dolepováním krytů zbraní, plast je širší, prostě zase třeba pasovat a brousit, nic složitého.
5) moc velká kola. Jak na průměr, tak na šířku. 3koda, jelikož jsou docela jinak hezká. Doporučuji nahradit, např. taky z Eduarda, i když ty jsou zase o fousíček menší, ale určitě jsou přesnější.
6) chyba jen u některých kusů - o fous jinak dlouhé trupy, takže to pak může dělat banán, či to jde do vrtule po slepení, hůře se lícují křídla, a VOP jsou o fous jinak vysoko. Ale to musíš mít smůlu.
5) chyba u některých přebalů - např Seafire III, kamufláže z krabice mají mít novou lomenou VOP, v Seafiru III neřešeno vůbec, přitom všechny mají tuto VOP mít, v Seafiru II a snad i v Vc jsou některé kamufláže s touto novou VOP, a řešeno resinovými pohyblivými částmi, s tím, že pevné části si člověk má uříznout. No jsem asi nešika, ale je to opruz, resinové části jsou hubenější, navíc jsou tam malinké resinové díly, kde jsem nepřišel na to, jak je oddělit a začistit z nálitku bez poškození, či ztráty. Možná cesta, ale nevyzkoušená, použít celé VOP s Eduarda, určitě zbydou, pokud se dělá stará verze, ale jednoduché to nebude.
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jfb » 03 pro 2015, 16:28

Pup píše:Fakt pěkný! =D> =D> =D>
Zmákl jsi ho na jedničku s hvězdičkou.
Taky se na něj chystám,teda jestli je to ten samý model.Mám ho jako přebal od Eduardu,ale zatím sbírám odvahu.

Zde je problém s VOP, většina kamufláží má mít lomenou VOP...
Jaroslav Brümmer
Praha
jfb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 03 pro 2015, 20:14

Díky jfb za velmi komplexní posudek. Dostatek pro uklidnění, že dokud nebude Eduard, vydržím s Mk.Vb Tamiya, Airfix.
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TurboKachně » 03 pro 2015, 21:17

Dobrá práce ;-I ;-I
Jakub " Sud " Sudek
https://www.facebook.com/lepiMteam/

,,Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat"
TurboKachně

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 23 pro 2015, 00:46

Pěkně provedený model nádherného letadla =D> ;-I a děkuji za hezkou vzpomínku na pana generála... [-o<
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel