Davide,není to můj šálek kávy,ale MOC hezky se na to kouká,vážně a platí to i pro toho dalšího MiGa, vedle.....
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Díky pánové za ohlasy. Jsem rád že se líbí. Radime já se zase těším na to co ohlásíš Ty , Co se týče další várky Migů, zatím váhám, jestli malinko nezměním odstín barvy. Ty letadla byly přestříkány hliníkovým lakem.
Omlouvám se Davidovi, že zneužívám jeho tématu, nicméně jsem při zkusmém lepení 400 l příd. nádrže s "dlouhým" závěsníkem objevil tuto drobnou krpu:
závěsník zasahuje i do klapek na křídle (sorry za kvalitu fotky, foceno mobilem při umělém osvětlení).
Co jsem procházel fotky skutečných mašiny, vychází mi, že závěsník byl umístěn zhruba na osu vnitřní hrany (rovnoběžné s trupem) křidélka. (díky tomu, že křidélko má menší hloubku, tak se tam vešel bez toho, aby omezoval funkci klapek). Existuje několik fotek kde je vidět klapka sklopená (např. tuřanská UTI 2746, bis SB 3010 při vzletu..), čili funkce zůstala opravdu zachována.
Jde mi o to, zda-li jsem někde neudělal krpu já sám - stavebnice nabízí 400 l nádrže na dvou rámečcích (D a E) kteréžto mi však přijdou identické. Také umístění je na modelu pevně dáno otvory ve spodním dílu křídla a kolíčky v samotném závěsníku. Přehození díky konstrukci "V" závěsů nepřipadá v úvahu.. Má někdo ze stavitelů podobou zkušenost?
Oldo, na svém modelu to mám taky tak. Jak píšeš, poloha je dána otvory. Matně si vzpomínám, že jsem si při lepení závěsníků pomyslel něco ve smyslu to by to nebyl Eduard, aby na svých bezchybných modelech neměl nějakou chybu . Nicméně zároveň dodávám, že dál jsem poi příčině a po poloze závěsníku nepátral. Teoreticky to tak mohlo klidně i být, záleží jak se klapka vysouvala...
Máš pravdu, to bude asi ono. Klapka se sklápěla poměrně zajímavým půlkruhovým pohybem, čili dolů a dozadu zároveň.¨ Pěkně je to vidět na návodu k leptaným klapkám od E. Tak to asi bude dobře.
Takové sklápění není nic neobvyklého,jen mi příjde že už to zasahuje hodně do hloubky klapky. Ale věřím, že to mají Eduardi odměřené na nějakém kousku...