Je tu pár příspěvků které ukazují na drobné nedostatky (určitě né chyby). Možná mají chlapci pravdu ale nevím zda ideální model někdy někde objeví. Na mne jako "modeláře uživatele (od slova užívat si)" Corsair působí naprosto dokonale
Ke konstruktivní kritice náleží konstruktivní oponentura "hodně velké rezervy( v provedení, jemnosti , umístnění )" . Kdo z nás tří stavitel-ty-já viděl předlohu naživo hodinu po hodině den po dni měsíc po měsíci? Viděl ji někdo z nás po návratu s boje nebo před bojem nebo po dešti nebo po opravě motoru nebo něčeho jiného? Co se týče těhle mašin je patina modelu tak trochu sci fi nebo what if nebo jak se to píše vážení kolego na tom se snad shodneme. . Nebo bych poprosil o odkaz na přesný manuál jak má ta patina na konkrétním stroji přesně vypadat a mohl se v případě stavby tohohle letounu vyhnout nepřesnostem. Vše jsem to napsal milý příteli v dobrém beze snahy vyvolávat jakoukoliv třenici
To zase bude debata . Tak jinak. Nesnažil jsem se hodnotit schodu se vzorem. Na tuhle mašinu fotky asi taky mám, ale nehledal jsem je. Hodnotím to, jak to vypadá jako model. V podstatě jsem viděl i lépe nabarvené corsairy v mnohem menším měřítku. Pokud jsi někdy i na reálném letadle viděl hnědé pruhy, stejně dlouhé, ve stejných rozestupech, tak Ti to třeba nepřijde divné. Já něco takového zatím neviděl. Stejně tak velikost a umístění odřenin. Prostě to na mě (subjektivní pocit) působí jako hruběji provedená patina. Něco jako když čipuješ 5/0 štětcem, nebo válečkem na malování chodby. Absence stínování modré mi tu taky docela chybí, když vezmu v potaz měřítko. Můžeme se tu samozřejmě hádat, tak jak to většinou zkončí, že to a to by v meřítku nebylo vidět, tohle je moc a tohle je málo... ale to asi nikam nepovede. Každý to vidí jinak.
Napsal jsem svůj pohled na věc. Nikde v tématu jsem nezahlédl (možná přehlédl), že by Michal nějak brutálně řešil schodu se vzorem, takže z toho hlediska i model hodnotím. Snad se mi to povedlo vysvětlit. Vím že poslední dobou opravdu nabírá na obrátkách srdíčkový přístup k lepení. Nicméně moje názory se prostě většinou od většiny liší.
Pořád lepší trošinku pravidelné stékance než křivé a nepravidelné rytí.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
V pohodě Honzo beru na vědomí napsal si to jasně a srozumitelně. Nechci to dál hrotit i když mně napadá "sto" dalších odpovědí...Nicméně je to vlákno stavitele Korzára tak mu ještě jednu za sebe líbí moc a ve vitríně prosím dát na čelné místo...
Konstruktivní kritiku beru, taky ji oceňuji u svých modelů.
To Honza Kopecký: mohl bys být prosím konkrétnější ohledně patiny? Tvoje modely se mi hodně líbí a rozhodně Tě respektuju jako jednoho z modelářských expertů, proto se ptám.