Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Policejní K-65 Čáp 1/72 Academy

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Policejní K-65 Čáp 1/72 Academy

Příspěvekod Jirka z Hranic » 08 bře 2010, 06:55

Jej, děkuju moc za vesměs pozitivní ohlasy. :)

Pro Milana: obtisky moc dobrý, zaskočila mě trochu ta velká písmena na křídla, že nebyla celistvá (např. O bylo uprostřed bez laku), tak chvilku trvalo, než jsem si s tím poradil. S prvním O jsem zažil horké chvilky. Ale obtisky se přisály k povrchu perfektně. Použil jsem vodičky Agama - pod obtisk Adhesol (mám jej ale kvůli nižší lepivosti silně zředěný vodou), na obtisk Tensol. Jednou jsem musel obtiskem znovu pohnout a šlo to díky vodě a štětci. Písmena trošku prosvítala a jsou trochu narůžovělá, ale jinak jsou obtisky krásně tenké.

Pro Mirka m: Původně jsem nechtěl nic předělávat, teď mě ta mřížka trochu mrzí. Mohl tam být naznačený motor. Co už, stejně je např. rámování kabiny v horní části úplně mimo. Chyb a nepřesností je tam víc.

Jinak moc díky, Čáp se mi ve vitríně líbí, hlavně je zvláštní, že co jsem si u modelu předem naplánoval, jak co udělám, tak mi vyšlo. Prostě se nic nepo....o, a to mě samotného překvapilo. (Tedy až na ten odstín červené, který trochu nekoresponduje s barvou písmen). :P
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vratam » 08 bře 2010, 09:03

Jo, hezký, čistý =D> Kdysi jsem něco podobného vyráběl ze směrácké stavebnice, ale to se nedá srovnat.
Ještě otázečka - zdá se mně to, nebo mají písmena na trupu s křídlech jiný odstín červené? Trupová vypadají jako tmavší.
Vráťa Matyk

Naposledy dokončeno: Aero L159 ALCA 1/72
Teď zrovna rozkucháno: výroční Antonov An-26
vratam

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 08 bře 2010, 09:25

Trochu mě mrzí, že vypadá tak čistě (pokud pominu "čistotu stavby" - k té se nemůžu vyjádřit :grin: ), ale ve skutečnosti tam nějaká patina je - zesvětlení polí, napuštění spár, stínování plátna nebo přejetí spár olejovkou a ušpinění chladiče) :( Na fotkách to vypadá jako by tam nic z toho nebylo. Ale měly to být poměrně zachovalé nátěry, ne moc opotřebované.
K té barvě písma - ne, ne, je to naprosto stejné. To je klam nasvícení, takhle to vytáhl foťák. I ten trup na fotce shora vypadá na boku o hodně tmavší, ale je to stejná barva jako nahoře. Protože nebylo venku úplně jasno, pustil jsem na to ještě shora světlo. Stejně je to málo.
vratam píše:Jo, hezký, čistý =D> Kdysi jsem něco podobného vyráběl ze směrácké stavebnice, ale to se nedá srovnat.
Ještě otázečka - zdá se mně to, nebo mají písmena na trupu s křídlech jiný odstín červené? Trupová vypadají jako tmavší.

Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Macourek » 08 bře 2010, 20:58

Tak toto je super, ani bych neřekl, že to jde postavit z Academácké stavebnice. Moc pěkný.

=D>
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel