Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf-109 F-4 9./JG 52 H. Graf 1/48 Hasegawa

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 14 dub 2006, 09:37

Není nad fotky. :lol: Alespon něco mám správně. \:D/
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2006, 09:41

Martin Černý 'Černoch' píše:Filipe, no konečně! :!: :!: :!: A pak že to nejde stavět lépe. Gratuluju, ukázal jsi že nejsi jenom lepič patla, ale modelář, tak to má být. I Kubrt bude určitě potěšen, a nebude ti tolik nadávat. :wink:
Narozdíl od Karla :grin:, ten chiping je celkem zajímavý. Já mám pouze výhradu k tý pokroucený a nenapnutý anténě.

Martině, já jsem ale Filipovi nikdy nenadával, jen jsem měl výhrady ke štuce a to je rozdíl 8-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2006, 09:46

Nevypadá to špatně Filipe, je škoda, že si neudělal podélný spáry na trupu nahoře a dole, ale to je drobnost. Ten motorovej kryt je na můj vkus až moc orvanej, myslím, že to chtělo bejt trochu střídmější, na druhou stranu to vypadá velmi zajímavě.
Přechody mezi barvami mohly bejt malinko ostřejší, ale to j taky pocitová záležitost. Pěkný sou ty zasraný gumy, to opravdu vypadá slušně.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 14 dub 2006, 09:54

Kubrtíku !!! Hore na trupe nemá byť žiadna pozdĺžna špára :x a de facto ani dole - plech je iba prekrytý a potom znitovaný !!!!! :evil: :evil:
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 14 dub 2006, 10:03

To Kuba- Díky. U další 109 ty chyby vychytám. Ten chiping v reálu vypadá fakt super. Ty gumy jsou dělaný pískovým pigmentem a náledně setřený hadříkem, vypadají docela reálně.
PS: jakou kamo budeš dělat u té své 109F?
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2006, 10:04

Hansi píše:Kubrtíku !!! Hore na trupe nemá byť žiadna pozdĺžna špára :x a de facto ani dole - plech je iba prekrytý a potom znitovaný !!!!! :evil: :evil:

Hele Hansi, trup se skládal z "Céček". Céčka se k sobě snejtovaly a tím pádem nahoře i dole vznikla spára. To je to o čem mluvím. Nemám tady zrovna žádnou fotku, ale je to detail, kterej jsem si okoukal z fotografií 8-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2006, 10:06

Filip Tomči píše:To Kuba- Díky. U další 109 ty chyby vychytám. Ten chiping v reálu vypadá fakt super. Ty gumy jsou dělaný pískovým pigmentem a náledně setřený hadříkem, vypadají docela reálně.
PS: jakou kamo budeš dělat u té své 109F?

Ze stavebnice podle návodu od Gawy. I když mám výhrady ke kamufláži, postavím to tak, protože to není pro mě. Už to mám komplet hotový, chybí drobná patina. Ještě se rozhodnu, jestli sem střelim fotky...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 14 dub 2006, 10:16

Jakub Vilingr píše:
Hansi píše:Kubrtíku !!! Hore na trupe nemá byť žiadna pozdĺžna špára :x a de facto ani dole - plech je iba prekrytý a potom znitovaný !!!!! :evil: :evil:

Hele Hansi, trup se skládal z "Céček". Céčka se k sobě snejtovaly a tím pádem nahoře i dole vznikla spára. To je to o čem mluvím. Nemám tady zrovna žádnou fotku, ale je to detail, kterej jsem si okoukal z fotografií 8-)

Hele Kubrte !
To sa mi začína páčiť, - takáto intelektuálna debata, ale ešte raz Ti hovorím, že nemáš pravdu - mám pred sebou už hore spomínaný Verlinden Lock On N28 na Messerschmitt Bf-109G-2, na hornej strane trupu nie je ani stopa po nitovaní, trup sa v skutočnosti nevyrábal z "Céčiek" ale plech na danú časť trupu bol z jedného kusu a znitovaný bol iba dole (teda samozrejme okrem nitov, ktorými bol prichytený na nosnú časť trupu. Messerschnit mal pološkrupinovú nosnú konštrukciu.) Na spodnej časti trupu nemá byť medzera - ale schod - plech bol preplátovaný a následne znitovaný. Škoda, že mi scanner nefunguje, poslal by som aj fotky. Skúsim to odfotiť digitálom, ak z toho vyjdú použiteľné fotky, tak ich hodím na web.
Hansi

• Odpovědět s citací

Fotky G-2

Příspěvekod Hansi » 14 dub 2006, 10:38

Tu sú tie fotky - dúfam, že aspoň niečo bude na nich vidieť !
Přílohy
G-2 009.jpg
Spodná časť trupu - s preplátovaním plechu
G-2 003.jpg
Horná časť trupu - bez nejakého rytia !
G-2 008.jpg
Vrchná časť trupu - po nejakom rytí ani stopy !
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 14 dub 2006, 11:22

Je fakt, že na výkresech to rytí je a na fotkách není. Pokud vím z provozu, tak se všechny škvíry na trupu tmelí takovým gumovým sráčem(Kerapurem) je to něco jako těsnění kolem oken, aby se tam nedostala voda(koroze). Logický by bylo, že to měli Němci vytmelený, ale nevím. Fotky dole jsou origoš Fridrich.
Přílohy
31010.tailwheel_well.jpg
31010.4_oclock.low.jpg
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 14 dub 2006, 11:46

No berme to tak, že to sou muzeální kousky. Je to samozřejmě možný, to co říkáte. Ale i v manuálech na pérovkách to tak je. Takže bych to pral holt na úsudku každýho hráče 8-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 14 dub 2006, 11:47

Můj názor je také ten, že žádné nebo možná minimální spáry(tmelené) tam byly, jen při přesazení plechu. Tady jsme se bohužel dostali již k stokrát omílanému tématu ohledně stínování, kdy se vytahují spáry olejovkou, aby něco vyniklo, jako, že to tam je a není a aby vylezl nějaký detail. To je furt dokola...stavíme model, který by se měl co nejvíce přibližovat realitě, ale pak na něj matláme nesmysly, jen aby to vyniklo a model vypadal lépe. Jsme někde mezi sci-fi a realitou...,přesto model, který je nastínovaný vypadá lépe.
Jinak ten Mesoun je pěknej :P
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 14 dub 2006, 11:50

Přesně tak. ;-I
Naposledy upravil Filip Tomči dne 14 dub 2006, 17:58, celkově upraveno 1
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 14 dub 2006, 16:47

K těm spáram: dle mě by nahoře a dole měly být,bo jak zmiňoval Kubrt byl skládan z C profilu.Kdybych měl skener dal bych sem foto vnitřku Bf 108 která měla stejnou konstrukci zadní části,ale jiných rozměru.Jinak příkladam foto spodní časti.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 14 dub 2006, 16:53

Na Tie "Céčka" môžeš kľudne zabudnúť - kde si to nabral ???? :x :x Hore na trupe nie je ŽIADNA špára. Bf-108 malo trochu inú konštrukciu trupu. :evil: :evil:
Tá fotka nič nedokazuje - dole na trupe nie je totiž špára - iba preložený plech.
Hansi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel