Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-40N, Cleopatra III, RAAF, 1/72 Academy

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: P-40N, Cleopatra III, RAAF, 1/72 Academy

Příspěvekod Filip Tomči » 22 črc 2009, 22:44

Já jsem celkem spokojený, ale jak říkám, vršek se mi nepovedl jak jsem chtěl a málem jsem to roztřískal o zem, ale nakonec jsem to dotáhl aspon do takový podoby co je to ted. Hold se někdy nepodaří všechno. 8)
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 23 črc 2009, 07:25

já ty tvoje poslední stavby nekomentoval i když některé mě opravdu zaujaly, ale už mi to nedá....
Filipe ten warhawk neni špatnej, ale neni ani nijak vyjímečnej mezi tvýma stavbama a to si myslim, že je při tvý frekvenci dost škoda. Na to kolik postavíš modelů (asi nejvíc tady ze všech,..... v soutěži o nejmíň modelů vede aktuálně VojtaH) tam neni žádný zlepšení. Není to škoda?.... zvlášť když občas ukážeš že by to šlo (slibný mig-21 třebas)

Všimni si, že tvoje stavby někteří modeláři, kterých si třeba já velmi vážím, přestali komentovat .... proč asi? Protože třeba ten warhawk nezaujme a ani neurazí... a to je v modelařině podle mě špatně. Toliko můj názor,.... doufám že se kvůli tomu nenasereš jak je tady poslední dobou obecně zvykem
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 črc 2009, 07:35

Koukám na to a první co mě prasklo do očí jsou obtisky - ty degradujou výslednej efekt hrozně moc. Bílá prakticky nekryje a navíc to vypadá, že obtisky nebyly ve skutečnosti stříkaný, ale že byl na povrch položenej plech. Doporučoval bych minimálně proříznutí procházející paneláže pod obtiskem a následné zvýraznění oné linky, tohle vypadá dost hrozně.

Jseš hodně rychlej a vím, že dokážeš stavět výrazně líp. Chce to zdvojnásobit délku stavby a nechvátat. Určitě by se vyplatilo se více věnovat detailům, obtiskům a i povrchovce i když ta není zase až tak hrozná. Docela se mi líbí ty oděrky.

Sorry za negativní názor, ale musel jsem :-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 črc 2009, 07:43

Tady jsem vyznačil věci co mi tam vadí. Ještě jsem si všim, že máš do bílýho vocasu foknutou zelenou to vypadá taky blbě. Naznačil jsem i to prořezání paneláže pod obtiskama, protože to je prostě nutnost. O očmouzení od kulometů jsi se sám zmiňoval, tohle fakt nevypadá moc pěkně. Naopak očmouzení od vejfuků na boku není špatný, to se myslím podařilo. Určitě by to ještě chtělo opravit roztřesenou gumu a disk a na ocase to chtělo upravit poziční světlo :) Pitotka mi taky přijde dost humpolácká na to měřítko. Ten zadek kabiny uvnitř je úplně mrtvej, tam to chtělo nějak napatinovat a prostínovat, aby to přitáhlo pěkně oko :-)
Přílohy
P40N_1a.jpg
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 23 črc 2009, 07:53

Děkuju Fidoovi a Kubrtovi, že si dali tu práci a pokusili se zhodnotit moje chyby. Beru na vědomí a zkusím to v budoucnu zlepšit. ;-I
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 črc 2009, 07:54

Pobral jsem to jako konstruktivní kritiku a snažil se jenom upozornit na zjevné vady, tak bych nerad, abys to vzal osobně. Věřím, že máš na víc ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 23 črc 2009, 07:57

Neurazil jsem se, vím, že to co píšete je pravda. 8-[
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 23 črc 2009, 08:31

No já myslím, že i když to není žádný zázrak, jako krabička pro radost do vitrínky to stačí. Kamufláž se mi líbí a chci ji dělat taky, ale ne s dekály od Academy. Ty jsou fakt hrozné i kdyby se člověk snažil sebevíce...

Jo Filipe, jsi si jistý že kužel měl býti červený??. Já měl za to že modrý :-k
Obrázek
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 23 črc 2009, 10:17

David Koktavý píše:Jo Filipe, jsi si jistý že kužel měl býti červený??. Já měl za to že modrý :-k

Davide, mám pouze 2 čb fotky, které jsou v mém tématu a z těch se to nepozná. Všude to je uvedený jako červený a já se zase v barevným rozlišování Squadron RAAF v tom období neorientuju. :wink:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 23 črc 2009, 10:27

Jakub Vilingr píše:Tady jsem vyznačil věci co mi tam vadí. Ještě jsem si všim, že máš do bílýho vocasu foknutou zelenou to vypadá taky blbě. Naznačil jsem i to prořezání paneláže pod obtiskama, protože to je prostě nutnost. O očmouzení od kulometů jsi se sám zmiňoval, tohle fakt nevypadá moc pěkně. Naopak očmouzení od vejfuků na boku není špatný, to se myslím podařilo. Určitě by to ještě chtělo opravit roztřesenou gumu a disk a na ocase to chtělo upravit poziční světlo :) Pitotka mi taky přijde dost humpolácká na to měřítko. Ten zadek kabiny uvnitř je úplně mrtvej, tam to chtělo nějak napatinovat a prostínovat, aby to přitáhlo pěkně oko :-)

Tady to je jak v modelářské akademii :lol: :lol: :lol: Jenom klepnout žáka na stupínku přes prsty ! :wink:
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 23 črc 2009, 10:37

Štěpán Stránský píše:
Jakub Vilingr píše:Tady jsem vyznačil věci co mi tam vadí. Ještě jsem si všim, že máš do bílýho vocasu foknutou zelenou to vypadá taky blbě. Naznačil jsem i to prořezání paneláže pod obtiskama, protože to je prostě nutnost. O očmouzení od kulometů jsi se sám zmiňoval, tohle fakt nevypadá moc pěkně. Naopak očmouzení od vejfuků na boku není špatný, to se myslím podařilo. Určitě by to ještě chtělo opravit roztřesenou gumu a disk a na ocase to chtělo upravit poziční světlo :) Pitotka mi taky přijde dost humpolácká na to měřítko. Ten zadek kabiny uvnitř je úplně mrtvej, tam to chtělo nějak napatinovat a prostínovat, aby to přitáhlo pěkně oko :-)

Tady to je jak v modelářské akademii :lol: :lol: :lol: Jenom klepnout žáka na stupínku přes prsty ! :wink:

To je snad jedině dobře ne? Sice nechápu, proč se pak kubrt 3x omlouvá za negativní příspěvek, když má pravdu, ale takhle přesně ukáže co se mu nezdá... škoda že je Filip nepoučitelnej... vymlouvat se na to, že už se mu to pak nechtělo přestříkávat, nebo co to psal, je u sedminy úsměvný....
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 23 črc 2009, 10:49

Honza Kopecký píše:
To je snad jedině dobře ne? Sice nechápu, proč se pak kubrt 3x omlouvá za negativní příspěvek, když má pravdu, ale takhle přesně ukáže co se mu nezdá... škoda že je Filip nepoučitelnej... vymlouvat se na to, že už se mu to pak nechtělo přestříkávat, nebo co to psal, je u sedminy úsměvný....

Já proti tomu Honzo vůbec nic nemám a i se mi líbí jak mu to ohodnotil a i chyby obrazově ukázal ! :wink: Je to taková, jak se dnes módně říká, kačenka s pokusem o opotřebení provozem, chtělo by si to více pohrát s odstínem barev na jednotlivých panelech a bílá aby méně bíla byla a trochu opotřebovat ten vrtulový kužel, to éro je na jednu stranu čisté jak nablýskaný Ford u mekáče a na druhou stranu má opotřebení okolo výfuků a výstřelných kanálů jako by svedlo Bitvu o Anglii, Kurska,Truku a s klokany dohromady. Více vyváženosti !
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 23 črc 2009, 10:57

Mně spíš přijde úsměvné, že se jaksi zapomíná, že je to čistě jeho věc, co si z připomínek vezme a co ne.
Pokud by některé opravy nebon techniky měly znamenat úmornou dřinu a elimineci radosti ze stavby,
tak se na to taky vyprdnu :)
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 23 črc 2009, 11:07

VojtaH píše:Mně spíš přijde úsměvné, že se jaksi zapomíná, že je to čistě jeho věc, co si z připomínek vezme a co ne.
Pokud by některé opravy nebon techniky měly znamenat úmornou dřinu a elimineci radosti ze stavby,
tak se na to taky vyprdnu :)

Jo s tím taky souhlas a nikdo nikoho k ničemu Vojto nenutí, to je snad jasné, na druhou stranu jsem měl vždycky radost si z modelem pohrát, rychlost stavby u některých modelářů mě fakt docela šokuje a je to pak na těch modelech znát a musím se dost často smát těm frénickým, nebo fénickým :-D výkřikům "no to je špica !" nebo "máš to super ! " a přitom jsou na modelu vidět základní "školácké" chyby :lol:
Ale máš pravdu , každý ať si jede podle svého gusta ! :wink:
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 črc 2009, 11:20

Honza Kopecký píše:To je snad jedině dobře ne? Sice nechápu, proč se pak kubrt 3x omlouvá za negativní příspěvek, když má pravdu, ale takhle přesně ukáže co se mu nezdá... škoda že je Filip nepoučitelnej... vymlouvat se na to, že už se mu to pak nechtělo přestříkávat, nebo co to psal, je u sedminy úsměvný....

Měl jsem strach abych nedopad jak Kadel Pilátů :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel