Marek Branda píše:Postavený je to docela čistě,ale již na první pohled je vidět dost chyb na který bych si osobně dal asi pozor.Jedna strana podvozkových noh je ujetá,ani přídavné nádrže nejsou spolu s trupem symetrické.Moc se mi nelíbí návaznost čelního štítu kabiny na trup.příďový trup je ukončen dle foto po chvilce nesmyslnou přepážkou,zadní tryska je na té 1/72 taky brutálně tlustá a o šachtách nemluvě.Nikoho sem nekritizoval,ale tohle sem musel,protože tamiyi sem stavěl 2 měsíce zpátky a všechny tyhle kritizované místa hobbybosse sou u tamiye mnohem lepší,navíc těžko u ní zkušený modelář nalepí něco křivě,protože má na dílech aretační prvky perfektního slícování.A pokud šlo o baky tak neni snad problem je z té tamiye šmiknout pryč,nalepit odhaduji 3mm tlustou destičku a zabrousit ji.Pokud jde o cenový rozdíl,tak těch cca 180,- kč za to nestoji Hobbyboss 130,- a tamiya-310,- tuším.Tyhle easy kity nestoji pro vyzrálého modeláře za to.Navíc toto forum dost dobře sleduji takže nemůžeš říct že tato f84ka je nej hobbybos cos stavěl když už si dříve stavel A-7 Corsaira,který je na hobbyboss o tři levely výš.
Osobně sem zakoupil pouze jeden easykit a to Mig-15bis a to jen z toho důvodu,že ji asi těžko udělá někdo jiný.A navíc jako modeláři přece hlásáme ať sou ty stavebnice klidně dražší ale KVALITNÍ nebo ne?
Jak jsem psal tak tu podvozkovou nohu jsem už opravil,Boss má taky aretační prvky,ale podvozky jsou z dost měkkého plastu,tak se noha zkroutila.Baky jsou v pohodě,to se zdá jenom z fotek.Co se týče tý přepážky a výtokovky tak se nesmí zapomenout na to že je to Easy kit.Tamiya neni špatná,ale má taky sví mouchy,do vytrýny mi to stačí a zas tak krásný letadlo to není abych měl na něm makat delší dobu,Bosse jsem měl cca za týden hotového.Chtěl jsem si hlavně zkusit stříbrnáka a leštěnky od Agamy.Já kupoval Bosse za 130 Kč a to jde.Já netvrdil že je nej z Bossů ale že se staví líp než jiný,A-7 mám rozdělanou a žádnej zázrak to teda neni,to mi teda šla víc od ruky tahle F-84.
Lukáš "Sparrow" Brousil
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350
aktuálně makám na : DDG-68 Uss The Sullivans DRAGON 1/350
dokončeno : USS Gato AFV 1/350