Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hurricane I - 310sq. RAF 1940

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 25 říj 2007, 07:34

To Milan H. - to jsi opravdu použil origoš odstín? Ten, co mám já je totiž hodně tmavý a dočervena...
Obecně s lihovkama se pracuje moc fajn, akorát se mi přijdou dost často jejich odstíny moc tmavý.(vezmu-li v úvahu odkaz na FS vzorník).
Je možné, že tahle mašina měla kulatější kužel, tohle jsem taky nějak neřešil, použil jsem variantu ze stavebnice

Ta all - sorráč, zapoměl jsem dodat, že je to 1/72

To Rosťa - Fixe jsem v rukách neměl, ale co jsem pročítal recenze, tak Hawa by měla být o chlup lepší a hlavně má lepší povrch a detaily (např. podvozková šachta apod.) o negativním rytí nemluvě.
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 25 říj 2007, 07:44

eště jedna věc - to rámování je opravdu moc široké, ale držel jsem se toho, co je vyznačeno na překrytu..ono by asi stejně byly vidět ty linky když bych nastříkal "užší" rámy na kabinku..
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Re: Ad Hurrik

Příspěvekod Martin Glogar » 25 říj 2007, 08:56

Olda Homola píše:díky všem pánové.
Ohledně písmen - máte pravdu, měly by být větší, jenže mám pouze dva druhy šablonek, obé více méně pouze na Spitfiry, a jelikož Hariků už moc neplánuji, nechtělo se mi obtěžovat kolegy Bořika o vyřezání větších.
Prostě s tím dokážu žít.
To Martin G. - tohle byl v podstatě můj první pokus napouštění spár paneláže olejovkou, hlavně jsem chtěl vyzkoušet, jak to bude reagoat s lihovkama...Příště už budu vybírat odstíny lépe a pečlivěji, slibuji :-D
I když asi sem divnej, ale mě se to takhle líbí..
Já jsem stále ještě ve fázi experimentování s modelářskými metodami, takže až si najdu něco, co mi 100% sedne, tak to budu používat..

To je jasný, já jsem na tempestu, co ho mám tady na obrázky, taky všechno napustil právě nějakou umbrou, taky to byl můj asi druhý nebo třetí model,kde jsem spáry zapouštěl, a taky jsem byl moc spokojenej...to je normální vývoj... :) nevypadá to zle, ale uvidíš, že až si ty techniky osvojíš, tak to budeš chtít posunout zas někam dál, a začneš experimentovat i s odstínama... :)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 606_hayes » 25 říj 2007, 09:20

mne sa tiez paci, podla mna pekny az na par spomenutych chybiciek ktore som si vsak ja vobec nevsimol, ale co som si vsimol aspon trosicku by som zaspinil podvozkove nohy, predsa len v anglicku casto lietali z upravenych poli a sem tam mali aj blato
ale inak pekna praca =D>
Chceš zdravý rozum? Dám ti svůj, Bůh ví, že ho nepoužívám
viewtopic.php?f=57&t=115467
viewtopic.php?f=7&t=106183
viewtopic.php?f=6&t=109830
viewtopic.php?f=7&t=96254
606_hayes

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 25 říj 2007, 09:32

Jeste jedna drobnost - nechybi ti tam ty male cerne cislice na konci trupu?
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 25 říj 2007, 12:10

ušpinění kola a podvzku je v planu, chci vyzkoušet pigmenty fixovaný lihem či terpentýnem...
Honzo, seriál je taky v plánu,jen musím poshánět příslušná číslíčka.. :)
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel_rezabek » 25 říj 2007, 19:38

Pěný dvojník, tahle mašinka je koukám docela v oblibě.. ohledně těch písmenek a seriových čísel, pokud budeš dělat nějaké ty anglány, doporučuji pořídit ta kodova pismena od Tallyho koupil jsem je v MODELIMEXU a byla tam písmenka jak pro seriové číslo tak kodová..
pavel_rezabek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 26 říj 2007, 08:54

To Olda: odstíny jsou origo lihovky, ale šarže tak někdy z r. 1996-8. Ale je fakt, že zesvětlení snesou. Navíc je klasicky nerozmíchávám jen protřepávám :lol: Taky ortodoxně nepoužívám barvy podle názvů, ale podle jak mi ten který odstín připadne vhodný, ale tady jsou všechny origo britský.
Na seriálový čísla taky používám, když je nouze nejvyšší, suchý obtisky Propisot patřičné velikosti i typu. Mám staré zásoby ještě z dob, kdy se nám o speciálních obtiscích jen zdálo a aršík od Microscale jsme měli zarámovaný na zdi a raději ho obdivovali než zkazili použitím na model. (No on ten model taky třeba nebyl, že? :D) Nanesu na bezbarvý obtisk (např. Propagteam), lehce zalakuju a klasicky nanesu. Nevím jestli se ještě Propisoty dělají, možná v nějaké prodejně s výtvarnýma potřebama najdeš...kdo ví?
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 26 říj 2007, 11:54

Pavel Š píše:S propisoty bych se nepáral, stačí obyčejná lejzrovka a ten čirý obtiskový papír od propagteamu, kousek ustřihnout, nalepit na normální papír za okraj a z texťáku nebo graf. editoru vytisknout. Funguje to bezvadně :)

Já se s nima nepářu já je tam jednoduše prdnu... :grin: :grin: :grin: Co s nima, když už je doma mám a lejzrovka je 30km daleko v práci :lol: :lol:
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel