Marcel Matuška píše:Parádní, oba dva![]()
![]()
![]()
Drobná připomínka ke kamufláži: u P-51D-10 od 325.FG "Mary Mac" má Eduard v návodu zřejmě chybu ve zbarvení konců křídel, řešilo se to zde. Tohle ale samozřejmě není Tvoje chyba.
A ještě dotaz ke stavbě: jak jsi řešil spasování těch čelních štítků kabinky? Dívám se, že to máš bez náznaku sebemenšího odskočení, což jsem zatím u nikoho neviděl.
Díky.
Tvoji stavbu jsem samo sledoval a čerpal z ní. Ale to zbarvení je zamotané. Protože jestli jsem se díval pozorně, tak k šachovnici na konci křídel patří jiné sestřely (3). A 7 sestřelů má zase stroj s kratší šachovnicí na ocase a trošku jiným rozložením kostiček na boku trupu pod VOP . Na směrovce se zdají být u obou strojů kostičky stejné. Jestli to byl stejný stroj a opravovali mu kostičky? Nedá ses tím stejně nic dělat, vždy je něco špatně.
K tomu čelnímu štítku. Došel jsem k závěru, že je nižší, dělalo mi to schodek proti horní části kapoty motoru. Tak jsem to podlepil kouskem plastu a pak dobrušoval až si to sedlo. Pak ale nesedí zavřený překryt, dělá to mírný schodek.
Rosťa: Prostě tohle už bylo to poslední co bych byl ochotný řešit. Dokonce jsem uvažoval že kabinu přilepím i v tomto místě, protože tak jak je překryt nachystaný tak to nefunguje. Naražený na trup pruží a vyskakuje.