Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

VLR Mustang z Iwo Jimy (Eduard 1:48)

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: VLR Mustang z Iwo Jimy (Eduard 1:48)

Příspěvekod Tomas Turek » 11 bře 2024, 15:53

Moc krásná práce Martine a jsem moc rád, že si ho v Liberci na MAFIA cupu prohlédnu osobně... =D>
Tomáš "Turkys" Turek
SPL Liberec
Tomas Turek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Dytrych » 11 bře 2024, 21:14

Tomas Turek píše:Moc krásná práce Martine a jsem moc rád, že si ho v Liberci na MAFIA cupu prohlédnu osobně... =D>

Já se moc těším, že do Liberce přivezu konečně nějaký slušnější model, resp. jich přivezu víc, protože naposledy jsem soutěžil na Lužické bačkoře snad před 15 nebo dvaceti lety a to je strašně dávno...
Elefant Models blog
Martin Dytrych

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DimaADA » 11 bře 2024, 23:56

Pozdravy!
Výborná práce s malbou připomínající kovový povrch a výborná imitace stop používání. Vizuálně se mi vaše práce moc líbila.
DimaADA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lesný Ladislav » 12 bře 2024, 11:17

Parádní model! =D>
V textu jsem nenašel jedinou zmínku o laku. Lak tedy nebyl vůbec použit? Ani na přelakování dekálů? Děkuji.
Lesný Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rosťa97 » 12 bře 2024, 12:05

Moc krásnej Mustang =D> =D> [-o<

Tuhle mašinu mám rozestavěnou, ale takhle luxusní povrch a patinu určitě nedám. No aspoň mám inspiraci a kde opisovat. :-)˜

P-51D/K už nějakou dobu studuji, takže vidím několik nepřesností. Největší je kokpit.
Nevím, podle jakého návodu to je dělané, ale pilotní prostor je bohužel špatně. Zaměřovač by měl být K-14 a další vybavení neodpovídá VLR Mustangům.
Rosťa97

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Dytrych » 13 bře 2024, 14:17

Rosťa97 píše:Moc krásnej Mustang =D> =D> [-o<

Tuhle mašinu mám rozestavěnou, ale takhle luxusní povrch a patinu určitě nedám. No aspoň mám inspiraci a kde opisovat. :-)˜

P-51D/K už nějakou dobu studuji, takže vidím několik nepřesností. Největší je kokpit.
Nevím, podle jakého návodu to je dělané, ale pilotní prostor je bohužel špatně. Zaměřovač by měl být K-14 a další vybavení neodpovídá VLR Mustangům.

Kabina je resin od Eduardu a jejich návod. Nevyznám se v Mustanzích a tak jsem se jím řídil. A osobně mě takovéhle detaily trápí nejméně ze všeho. Každopádně díky, kdybys mi dokázal na nějakých fotkách nebo návodu ukázat, co je zle, tak bych to ještě mohl přidat k článku na webu pro ostatní stavitele. :)
Elefant Models blog
Martin Dytrych

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rosťa97 » 13 bře 2024, 22:44

Tady je odkaz kde jsem sepsal rozdíly mez bloky + nějaké pidi detaily.

Jaké díly použít pro P-51D z Iwo Jimy?
VLR Mustangy měly baterii přesunutou do motorového prostoru, proto je na levém boku nad začátkem kořene křídla malý vstup vzduchu – odvětrání baterie. Místo baterie (plast. díl H23/brassin R27) je za radiostanicí (plast H21/brassin R26) umístěna jednotka SCR-695 IFF (plast H22/brassin R101), k ní patří anténa AN-95, která je za pravou podvozkovou šachtou (Eduard ji opomenul) Viz zde příspěvky od Chmella . Se SCR-695 a AN/ARA-8 (Uncle Dog) souvisí ovládací panel v kokpitu (plast H4/brassin R98), Eduardi si chybně myslí, že to je ovládání radaru AN/APS-13 (lepty PE46 a PE48), když to přiřazují v návodu k obtiskovým verzím J, K, L. Ovládání radaru je malá část na pravé straně dílů H8/R94. K radaru ještě patří díl H56/R95 s takovou bouličkou. Je to zvonek – akustické varování radaru. Vizuální varování (červené světlo) ve stavebnici ani Brassinu není – nutno dodělat. Viz tato stavba
An-APS-13 ovládání.jpg
Ovládání AN/APS-13

Ovládání IFF a Uncle Dog.jpg
Ovládání IFF a Uncle Dog

Brassin 648 522
Brassin 648522_01.jpg

Díl R89 pro letadla co mohly nosit rakety, bez raket díl R87
Díl R37 pro VLR určitě NE
Brassin 648522_02.jpg

Brassin 648522_03.jpg

U dílů R96 a R97 nevím. Podle návodu stavebnice - H62 tedy R96, je ale možné, že tam nepatří ani jeden.
Rosťa97

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švanda » 14 bře 2024, 13:23

Nádherný koník =D> =D> =D>
Švanda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Gruncl » 14 bře 2024, 13:49

Ahoj, moc povedený Mustang =D>
Ivan Gruncl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chuzam Naj » 14 bře 2024, 16:17

Paráda! Tak má vypadat Mustang =D>
Chuzam Naj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JIRKA-P » 15 bře 2024, 20:23

Martine, je to parádní kousek!
JIRKA-P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 20 bře 2024, 10:54

Jeden z nejlépe postavených Mustangů, co jsem za poslední dobu viděl. Nedostižná reálná patina. Mrzuté je, že Edaurd dojebal návod na toho VLR Mustanga, ale to už je takový folklor no. Tak jako tak ty rozdíly pozná kolik? 1% úsťových brzdařů, nebo více? Je to podstatné? Hlavní je, že model je super.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 20 bře 2024, 11:09

No zaslintal jsem si, supr :P :P :P :wink: !
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 20 bře 2024, 16:11

Ještě chybí doplnit obtisk s nápisem MODY na odsuvném krytu. A asi úplně neprospělo sundání laku na malůvce pin upky. Zdá se mi teď taková hodně vybledlá.
Přílohy
baba551.jpg
Mody.jpg
Franta Šrédl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Franta Šrédl » 20 bře 2024, 16:36

Jakub Vilingr píše:Jeden z nejlépe postavených Mustangů, co jsem za poslední dobu viděl. Nedostižná reálná patina. Mrzuté je, že Edaurd dojebal návod na toho VLR Mustanga, ale to už je takový folklor no. Tak jako tak ty rozdíly pozná kolik? 1% úsťových brzdařů, nebo více? Je to podstatné? Hlavní je, že model je super.

To je dost drsný napsat: "Eduard dojebal návod" na základě několika chybných dílů vybavení kabiny. Asi se všechno nepovedlo, ale té práce na výzkumu ohledně limitky na VLR Mustangy bylo odvedeno strašidelně moc a to jak v Americe, tak ale i tady v Čechách. Ten proces byl srovnatelně přínosný pro obě strany. Nehledě na to, že pilot titulní předlohy se dožil přípravy modelu a on osobně ho bral jako satisfakci pro všechny jeho kamarády, se kterými tam bojoval. Takže to si myslím že je víc, než několik nepřesností v návodu. Takže jo, proč to sem nenapsat že návod v některých detailech nesedí, ale forma příspěvku mně přijde hodně mimo.

Nechci tady nějaký doják, ale tohle je konec příběhu přípravy této limitky:

Hi,
I hope all is well with you. Just wanted to let you know of some sad news...Bill passed away on Sunday at 96. He had the rough fall in the late summer, right about when the VLR kit was issued. He had hit his head pretty badly, and between that and some other things of old age, it finally all caught up with him. I had just sent him the kit, a print that Martin sent me of Hon Mistake, and a printed out version of the interview I wrote him after Thanksgiving. But I was never able to get a hold of him to talk to him about it! I just wanted to hear what he thought. Oh well, guess I'll never know but I'm sure he was proud. I know I was.

Thanks for your help in making that kit a possibility and for seeing it through. We did a good thing for a good man.

https://iwojimamodels.com/2021/01/05/in ... r-27-2020/
Franta Šrédl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel