Pekna rychlovecka Martine len ma zaraza kolko veci Ti tam pri stavbe nesedelo...co si spominam tak 5 rokov dozadu, stavba bola ako skladat LEGO, kryty motora sedeli jak rit na serbel, napr. vyskovky som tam narazil a mal problem vytiahnut, perfektne drzali a licovali...zrejme ta forma dostala rokmi co pro to...co si pamatam, tak som tam mal kvantum prepadlin, vsade mozne a tie detaily staly za prd, ako pises...kolieska aj vrtulu som dal z Eda...
Nazdar Ďuro , propadliny jsem u mé stavebnice neměl myslím žádné. Provedením bych řekl že to bude nějaká varianta "měkké" formy, odpovídal by tomu použitý plast, masivnost vtoků atd. Já si vždy myslel že tyhle nové Airfixy jsou taková pohodička pro nenáročné modeláře a přitom výsledek bude dobrý.Asi to platí až u později vydáných modelů. Kluci na klubu stavěli 2x Hurricana (ten je pozdější produkce), sice pár připomínek měli ale jinak celkem dobrý, Hanzelka dělá Spita Mk.Vb a nadává u toho taky. Kdo ví , jestli na kvalitu stavebnice má také vliv kde to lisují, zda v Anglii , nebo jestli ještě lisují v Indii.
Máš pravdu, starší čtvrtky jsou podle mne mnohem lepší - Spitfiry XII, Seafire XVII, PR.XIX...mám je všechny a jsou moc pěkné. Pak přišla asi nějaká mezifáze a vydali Spita Mk.I,V, Hurricana a Bf 109E. Zejména Emil není nic moc , Hurrouš je z té čtveřice asi nejlepší. Je to za mnou, další zkušenost a ted se budu věnovat Wellingtonu Mk.I od MPM