Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zabalil jsem to ... Aero L-159A ALCA 1/48

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Zabalil jsem to ... Aero L-159A ALCA 1/48

Příspěvekod Milan Holzapfel » 13 lis 2017, 11:33

Já se musím připojit k Davidovi. Chtělo to víc dodržet shodu se vzorem. Zvlášť mi vadí nedodržení správného směru vinutí fólie a absence modrých přelepek, které by to celé osvěžilo. Ale jako inspirace dobrý. Teď jsem zvětav kdo příjde se ztvárněnním transportu SR-71 :lol:
Přílohy
5839772918_4e6540d994_b.jpg
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 13 lis 2017, 16:33

Opravdu neotřelý nápad, líbí se mi to moc =D>
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 13 lis 2017, 16:43

Martin Glogar píše:Opravdu neotřelý nápad, líbí se mi to moc =D>

Martine, že ty ještě i dnes udržuješ hladinku. :P
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 13 lis 2017, 17:15

Nene (:) Opravdu se mi to líbí ;-I
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouza » 13 lis 2017, 22:24

Clovece Peto, tohle hodit na net spise 1 dubna. To bych ti aj veril. :lol: Jaka skoda, ze neni Alca v meritku 1/72 pro nas proste lepice... :cry:
Pardon za mobilni cestinu.
Petr Schickl, prostý lepič...
člen štětečkové galaxie č.50
Jouza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KERAMEK » 14 lis 2017, 11:18

pro mne docela zábavné a inspirující až budu zase něco STAVĚT, přesně jako toto :lol: :
Přílohy
kondom.jpg
kondom.jpg (13.7 KiB) Zobrazeno 2574 krát
KERAMEK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod speedyj » 14 lis 2017, 12:30

Nápad dobrý, ale ty probrusy a nedostříknutiny by chtělo příště opravit :grin:
speedyj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 14 lis 2017, 18:34

David Koktavý píše:Budu asi první a možná poslední kdo to napíše. Mně se to vůbec nelíbí. Je to takové odfláklé a fádní. Tvojí největší chybou bylo, že jsi dal odkaz na předlohu. Je vidět, že nástřik by měl být více do stříbrna, i když chápu, že toto není jednoduché. Pak tam chybí spousta detailů, jako například cedulka s číslem stroje. No suma sumárum na to, že se jedná o drahou a velkou čtvrtku je to fakt o ničem. Promiň, že jsem tak nekompromisně kritický, ale zrovna od Tebe Komisaři bych očekával mnohem větší standard a cit shody se vzorem. A na závěr musím podotknout, že já bych se do tohodle nepouštěl ani v 1/72, toto by fakt zvládl udělat málokdo.
Ještě jednou sorry za tento názor, vím že to děláme pro radost, takže jsem měl raději možná mlčet ale L-39/59/159 jsou moje srdcovka, tak jsem musel...

Čau Davide, proč by jsi mne nemohl "zdrbat", že se mi "úloženka" nepovedla? Myslím, že ani jeden z nás dvou není "sluníčkář" a kritiku snesu. :wink:

Netahal bych do kritiky cenu stavebnice. Máš pravdu v tom, že mému výtvoru chybí některé detaily, na které jsme v hektickém finále neměl morální sílu. Teď přemýšlím, že seberu síly a o prodlouženém víkendu s tím ještě něco provedu. :-k
Dlouho jsem přemýšlel, jakým materiálem resin potáhnu. Alobal je nesmysl, potravinářská folie rovněž. To jsem si vyzkoušel. Hedvábný papír, co jsem použil, se originálu trošku přibližuje, ale shoda se vzorem je tak 50%.
Ve "dvaasedmě" tohle ztvárnit nejde. Ve "čtvrtce" je výsledek rozpačitý. Proč jsem to vlastně dělal? Protože jsem fanda československého i českého letectví a uložené ALCY k němu patří. Modelařinu mám jako hobby, tak jsem udělal model, jak to v dané chvíli šlo nejlépe. Obdivuji eleganci a ladné křivky L-29, L-39, L-59 i L-159. Chtěl bych si časem obohatit vitrínku normálními modely Aerovek a tenhle "bubák" mezi nimi kolekci zajímavě doplní. :wink:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LuMar » 15 lis 2017, 10:38

Tak to je šupa! Jednoznačne palec hore. ;-I ;-I ;-I
P.S. A lepte čosi ! :lol:
LuMar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 15 lis 2017, 10:58

Ty přelepenky a cedulka s bort číslem se ještě dají dodělat. Čekal jsem, kdo s realizací uloženek přijde jako první, za mě super :D
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 15 lis 2017, 16:03

Jé, to je super. Před pár lety jsem spáchal něco podobného z bazarového Albatrosa za dvacku. Ty to máš mnohel lepší, já jsem tomu tenkrát moc pozornosti něvěnoval. Je to 1/72 a za ty roky ještě přibyla malá podložka.
Přílohy
IMG_7356.JPG
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 19 lis 2017, 13:39

komisař píše:
David Koktavý píše:Budu asi první a možná poslední kdo to napíše. Mně se to vůbec nelíbí. Je to takové odfláklé a fádní. Tvojí největší chybou bylo, že jsi dal odkaz na předlohu. Je vidět, že nástřik by měl být více do stříbrna, i když chápu, že toto není jednoduché. Pak tam chybí spousta detailů, jako například cedulka s číslem stroje. No suma sumárum na to, že se jedná o drahou a velkou čtvrtku je to fakt o ničem. Promiň, že jsem tak nekompromisně kritický, ale zrovna od Tebe Komisaři bych očekával mnohem větší standard a cit shody se vzorem. A na závěr musím podotknout, že já bych se do tohodle nepouštěl ani v 1/72, toto by fakt zvládl udělat málokdo.
Ještě jednou sorry za tento názor, vím že to děláme pro radost, takže jsem měl raději možná mlčet ale L-39/59/159 jsou moje srdcovka, tak jsem musel...

Čau Davide, proč by jsi mne nemohl "zdrbat", že se mi "úloženka" nepovedla? Myslím, že ani jeden z nás dvou není "sluníčkář" a kritiku snesu. :wink:

Netahal bych do kritiky cenu stavebnice. Máš pravdu v tom, že mému výtvoru chybí některé detaily, na které jsme v hektickém finále neměl morální sílu. Teď přemýšlím, že seberu síly a o prodlouženém víkendu s tím ještě něco provedu. :-k
Dlouho jsem přemýšlel, jakým materiálem resin potáhnu. Alobal je nesmysl, potravinářská folie rovněž. To jsem si vyzkoušel. Hedvábný papír, co jsem použil, se originálu trošku přibližuje, ale shoda se vzorem je tak 50%.
Ve "dvaasedmě" tohle ztvárnit nejde. Ve "čtvrtce" je výsledek rozpačitý. Proč jsem to vlastně dělal? Protože jsem fanda československého i českého letectví a uložené ALCY k němu patří. Modelařinu mám jako hobby, tak jsem udělal model, jak to v dané chvíli šlo nejlépe. Obdivuji eleganci a ladné křivky L-29, L-39, L-59 i L-159. Chtěl bych si časem obohatit vitrínku normálními modely Aerovek a tenhle "bubák" mezi nimi kolekci zajímavě doplní. :wink:

Ahoj,

jsem rád, že to takhle bereš. Nemám moc ve zvyku psát kritiku. Přeci jen, děláme to aby nás to těšilo. Podle reakcí ostatních jsem si začal myslet, že je to spíš takovej žertovnej úlet. Pokud to myslíš vážně, určitě bych sebral síly a detaily doplnil. Jinak máš pravdu, že z hlediska historie československého a českého leteckého průmyslu tenhle kousek má svoje místo, bohužel i když s negativním podtextem (myšleno vzhledem k dlouholeté neprodejnosti a nadbytečnosti)...
Obrázek
David Koktavý

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel