Tak opět tady něco přikládám z mé dílničky. Tentokrát to měl být takový jednoduchý a ověřovací model Avky, před stavbami doposud nasyslených dvojstavebnic Friedrichů a Gustavů. Rovněž je tato stavba pojata jako intermezzo při technologicky náročně stavbě Su-7 od MS (lepidlo a tmel je potřeba spousta…)
Každopádně se to staví parádně, jednoduše a nezáludně. Když je něco špatně, tak si můžete byt jistí, že je to vaše chyba. Dokonce musím pochválit i obtisky, které sedli výborně, a při dodržení postupu, který mi poradil Braňo to šlo parádně. Loupu mokrou cestou pomocí benzínu Zippo a chlupatého uchošťouru a ani jsem toho nemusel moc opravovat.
Asi budu pranýřován za polohy klapek u chladiče, ale dokážu s tím žít. Někde jsem ulomil ten zobáček u SOP, ze kterého vede anténa ke kabině, tak jsem to nahradil jen vytaženou trubičkou. Ono i ta kruhová anténka na hřbetě trupu by mohla být placatější, ale to zase někdy příště…
Zkrátka fajný model a fajná zábava, určitě si musím postavit ještě nějakou tu policejní verzi, ta se mě moc zamlouvá.
Tak nechť se líbí…
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...