Pridávam svoj najnovší príspevok. Je to krabička bez väčších úprav iba sem-tam niečo opravené, keďže to mala byť oddychovka. Ináč stavia sa to otrasne a diely ako keby neboli z jednej stavebnice. Prvý krát som farbil liehovými Agamami tak som bol dosť prekvapený ako rýchlo zaschnú. Fotil som to včera večer takže preto tie farby berte s rezervou a aj odlesk je dosť vysoký pri použití blesku (ale ináč aj lak je pololesklý). Až budem mať niekedy viac voľna tak to nafotím aj s prirodzeným svetlom (možno - lebo v takomto teple sa mi teda nič nechce robiť ).
Vďaka za ohlasy. Áno, bola to autentická sada tuším 1, teraz si nie som istý poradovým číslom , ale čísla boli z prvej časti vzorkovníka. Ani neviem odkiaľ som ju splašil. Tuším piesková je tam iná, tak som ju musel zosvetliť, ale v sade je aj biela a sivá tak sa to v pohode dá. Ale ináč ruku do ohňa by som za hocijaký odtieň nikdy nedal. Väčšinou sa snažím čo najviac strafiť ale ani dobové farebné fotky nie sú výhrou a čo bokorys to odtieň. Ak máš tú sadu, tak ju kľudne použi, len si niektoré odtiene podľa vzorkovníka trošku uprav. Ja z toho nerobím veľkú vedu. Skúsim pohľadať vzorkovník a potom sem dám link.
vdaka za odpoved Robi.
Pytam sa na tie farby, lebo mam tu istu krabicku od Legata a snad podobnu Heju aj ja niekedy urobim . Mam pred sebou manual z krabicky, ten vsak neodporuca konkretne cisla farieb... Mas pravdu, netreba z toho robit vedu , snad vo vzorkovniku Lifecolor nieco najdem. Inak ten nastrek Agama liehovkami vyzera perfektne , normalne mam pokusenie to aj ja niekedy vyskusat
No teraz to nemám pred sebou ale tuším na zadnej strane krabice boli F.S. kódy a pomenovanie. Potom som to porovnával so vzorkovníkom. Ináč nezávidím ti tú stavbu. Ešte raz by ma na to nikdo nenahovoril. Stavba sa ešte horkoťažko dala, ale dekály mi stále zliezali a už tuším prečo pribalily toľko krížov (mne zostal jediný nepoužitý). Jedno číslo som musel domalovať, lebo som ho pekne strhol.