Ahoj, jsem tady na foru nový a tohle je můj první příspěvek. Jako asi většina z vás, tak i já jsem kdysi začínal s modely od KP a Směru. Letadlo za odpoledne postaveno, bez barev pouze obtisky. Unicolky přišly na řadu později. Po dlouhé pauze zkouším zase občas něco zpachtit, leč času málo. Nakažen z dob minulých jsem si koupil tohle éro. Barveno štětcem syntetikou Revell, pokus o patinu pastelem. U štětcování chci zůstat, protože je to ten správný adrenalin. Moc mě to baví. Spíš si moc netykám s tmelem, což je krásně vidět v části nad motorem. Příští model snad na tom bude líp. Restů mám v krabici dost. Všechny připomínky vítány. Zatím se na těchto stránkách pořád rozkoukávám, snad bude vše OK.
Na můj vkus luxusní volba modelu. Mám rád tyhle staré nostalogické stavebnice. Jinak na štětec je tohle fakt adrenalinová kamufláž. Jednak je ten model maličký a jednak Francouze považuji za slušné peklo, protože mě se při štětcování pravidelně stávalo, že aspoň jedna ze čtyř kamuflážních barev se nějak zmršila (obvykle nechala tahy). Natíral jsi to staršíma barvama ze zásob, anebo jsi kupoval nové? Mě se ty Tvoje zdají na štětec docela good.
Na štětec je to pěkný.Jestli chceš ještě adrenalin,zkus těma pastelama udělat měký přechody mezi barvama.Já takhle dělal Morana,bohužel model je z domu a fotky nemám,jinak bych Ti to ukázal.Nejlepší je asi vzít hnědou a zelenou a trochu jí roztáhnout do šedivý. Přeju hodně zdaru při pokusech .
Barvy jsem si pořídil nové.Používám syntetické Revellky.Mám s nima dobré zkušenosti.Jen se musí nechat předchozí vrstva dobře zaschnout.Jinak se pak barvy začnout vlivem většího množství ředidla srážet.Viditelné tahy štětcem se snažím eliminovat hned.Chce to mít po ruce vždy trochu S 6001čky.Ty přechody barev, to je vždy otázka.Maskovat páskou nebo malovat od ruky.Nemám tak pevnou ruku, tak používám první možnost.Není to ale ono.Vznikne kolikrát nepěkný schod a barva se trhá...Musím pak hodně opravovat.No jo, míst na zlepšení tu je.Poradí někdo, jak na vykrývání při barvení štětcem?
Teeda, máš to moc pěkný... Když přejdeš na stříkací pistoli, uvidíš ten posun kvality a adrenalinu si jistě taky užiješ dost. Třeba když začne fixírka prskat Patina těmi pastely se ti moc povedla, řekl bych.
...Jo a ještě k těm fotkám... Chtělo by to ostřejší (stativ, větší rozlišení) a lépe nasvítit. S tímhle mám taky velké problémy! Bude to chtít velkou investici.
Co bude další stroj? Kdyby to měl být francouzský moran, hawk, bloch, caudron nebo nějaký brit z Francie 40, tak to by byla nádherná tematická série. Taky se dají (nebo minimálně daly) sehnat dekály na stroje československých pilotů z francouzské kampaně. Z možná iracionálních důvodů se mi právě hlavně moran a hawk od směru moc líbili. Takže kdybys je chtěl realizovat, tak je na fóru moc rád uvidím! Hlavně společnou fotku, to by byla paráda.