Pridavam se s gratulaci k hooodne podarenemu povrchu. Mel bych poznamku, co se tyce kamuflaze. Z jedine zname fotky teto masiny to vypada, ze tmavsi kamuflazni barva urcite nebyla AII-cerna... Vice je o tom tady
V ruznych diskuzi jsem taky zachytil nazor, ze zluta se na ruskych letadlech prilis nevyskytovala a uz vubec ne u trupovych pruhu, pac zluty pruhy se pouzivali Nemci jako prvek rychle identifikace na vychodni fronte.....
Fotku znám, dělal jsem podle ní oprýskání barvy na plechách, které jsou u kormidel.
S barvou kamufláže je to pro mě novinka... všude, kde je bokorys uváděn je prezentována jako černá. Tím samozřejmě nechci říci, že proto to musí být pravda Je známo mnoho dlouhodobě tradovaných a předávaných omylů. Ale jak jsem již psal, nejsem odborník historik a tak jsem se držel "většinového proudu".
Co se týká barvy pásu na trupu, tak i Eduardi uvádějí obě možnosti a dokonce v obtiskách jsou k dipozici i hvězdy jak s bílým tak se žlutým lemem. To dává možnost celkem 4 variant No já s vybral žlutáý pruh, protože se mi víc líbil a bílé okraje hvězdy.