Po nějaké čtyřiadvacetině už jsem pokukoval dlouho. A tak jsem zkusil tohoto mezka od Trumpeteru. Pravověrní modeláři nad tímto měřítkem ohrnou(co to nechám na nich), ale ja si to docela užil. Rozhodně to není můj poslední model v tomto garážovém měřítku...
Vypadá to velmi pěkně a musí to být vskutku impozantní model.Líbí se mi jak to máš jemně a čistě střiklí. Opálení barvy za výfuky a očouzení je fakt excelentní.
Teda nebejt to na tom podstavci a myslet si že měříš jako fotograf tak okolo 130cm.Byl bych přesvědčenej že je to skutečná mašina.Jen teda asi by to chtělo trochu vytáhnout spáry a ty kola mi přijdou jak kdyby byly ošetřovaný savem.
Ehm, nezlobte se na mě moc prosím, ale ten mezek mi připadá děsně nudnej, fleky na trupu jsou na můj vkus hrozně hrubý, paneláž není vidět atd. V tomhle měřítku by modelu slušelo podle mě nýtování, nějaký to rozbití jednolitosti povrchu, olétání atd. Nemyslím si, že musí každý olejovat, shadingovat a chipovat ale takhle se mi to nelíbí. Jo a to očouzení od kulometů je fakt hustý, ale třeba to tak vážně bylo, nevím.
But the spirit of the free world is the final dream...
Byl sem zvedavej, delam jen o neco mensiho (1:32 G14)...Barvy se trefil asi gut ale to ocouzeni kulometu a za vejfukama mi pride moc... je to K-4 a vetsina takovejch nemela dlouhej operacni zivot....aspon ja bych rekl... takhle to vypada jako by lital kazdej den minimalne 1/4 roku a strilal jak blazen..
Před těma kulometama je to samozřejmě dost přehnaný,ale u jednoho me k mému zděšení ujela ruka. A to zrovna na přechodu RLM 04, 75, 83. Náprava by byla dost problematická(ach ta lenost). Tak jsem zvolil to menší zlo...Za výfukama me to podle různých publikací nepřipadá nereálný,ale to je vec názoru
Jak se to prosímtě dávalo dohromady?Já mam od Trumpety nějaký tanky a něco na a pod vodu a jako stavebnice nic moc tak by mne zajímalo jak to u takhle velkýho měřítka pasuje.
Celková kvalita a sestavitelnost této konkrétní stavebnice je celkem dobrá.Propadliny vůbec, sem tam ale vyrážeče na dost nepřístupných a přitom vyditelných místech. Jediný větší problém byl přechod křídlo-trup(asi 2mm mezera). Řek bych že Trumpeter šel za poslední dobu s kvalitou dost nahoru. Teď stavim Me 262 1/32 a to je rozhodně to lepší na trhu...