Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

L-29 Delfín, 1/72, Eduard

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

L-29 Delfín, 1/72, Eduard

Příspěvekod Juraj Paškuliak » 01 črc 2025, 10:45

K tomuto krásnenu lietadlu mám spomienky, keď som ho ako jedenásťročný postavil zo starých Kovozávodov a bol to prvý plastikový model ktorý sa mi podarilo dokončiť. Natrel som ho takou jasnozelenou farbou, vhodnou skôr na auto. Bol to otrasný kit, pamätám sa ako nešiel kvôli sedačkám prilepiť prekryt kabíny, a bol som sklamaný že sa nedajú podvesiť ani rakety ani bomby, ale iba nádrže.

Kit od Eduardu je veľmi pekný. Páči sa mi ako je riešené prilepenie krídla a to že krytky na spodku trupu sa lepia dodatočne, vďaka tomu nie je potrebné plochy okolo spoja prácne prerývať a krytky pôsobia pekne plasticky.

Je tam ale pár vecí na ktoré si treba dať pozor. Rám ktorý oddeľuje priestor inštruktora od priestoru poslucháča sa mi podarilo dva krát odlomiť, tak som prilepil prekryt kabíny aby ho chránil. Keď som potom brúsil spoj na spodku trupu, prach sa dostal cez otvory dnu a nejako do kokpitu, a pokryl prekryt z vnútornej strany. Takže som ho musel trhať.

Farby sú Gunze C, strieborná je C8 a červená je C327, ktorá je viac vínová ako červená. Nakvapkal som do nej obrovské množstvo žltej aby som ju trochu zosvetlil.
10001.JPG

10002.JPG

10003.JPG

10004.JPG

10005.JPG

10006.JPG

10007.JPG

Juraj Paškuliak

• Odpovědět s citací

Re: L-29 Delfín, 1/72, Eduard

Příspěvekod travis » 01 črc 2025, 11:53

Ahoj, ty fotky jsou jak román od Aloise Jiráska (Temno). Za mne bych obtisky víc natlačil do spár. Jinak se ti to docela povedlo, stříbrná barva není úplně jednoduchá. Možná by Delfínkovi slušelo odlišit nějaké panely a trochu bordelingu do spár, ale jinak se mi opravdu zdá vyvedený.
"Co tě nezabije, to tě jednoduše... ...ZEŠÍLÍ !!!"

Něco z poslední doby: M1278 +1280 JLTV , M1070 HET + M1000 Semitrailer + D9R Doobi, MiG-21 PFM , MiG-21 MFN , MiG-21 MF , F-35B Lightning II
travis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Paškuliak » 02 črc 2025, 11:04

@travis, strieborná sa relatívne podarila, musel som ale dôkladne prebrúsiť a preleštiť povrch, najmä na krídle, tam boli nerovnosti. A mal som pri maskovaní určité problémy, keď mi páska strhávala farbu.
Juraj Paškuliak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Paškuliak » 02 črc 2025, 11:05

Opravil som prednú podvozkovú nohu. Myslím že teraz je jej geometria lepšia.
10008.JPG

10009.JPG

Juraj Paškuliak

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel