Situace s Mitchelly se změnila příchodem Hasegawy, stavěl jsem před lety s francouzským označením a je to taková typická Hasegawa: pěkně se staví, má hezký povrch - a pak si všimnete různých chyb a nakupujete sady Quickboost. Navíc je to verze „od H nahoru“ s horní střeleckou věží za kabinou pilotů, takže kdo chtěl starší, končil zase u Italeri nebo přebalu Testors.
Pravidla hry nakonec přepsal Airfix roku 2018 s novým modelem, který od té doby vyšel jako B-25B, C/D a Mitchell Mk.II. Za mě moc hezká stavebnice, na které rozhodně nenecháte ruce a ze které vznikne prima model. Samozřejmě se naskýtá otázka, proč mi trval tak dlouho, ale to byste mě museli znát. Jednoduše přijde řada na nějakou činnost, do níž se mi nechce (typicky třeba instalace čirých dílů, výroba pozičních světel,…), takže rozvrtám a klidně i dodělám úplně jiný model

Nicméně asi hotovo. Kromě základního kitu jsem použil interiérovou sadu od Eduardu, rezinová kola téhož výrobce, hlavně kulometů Master, zaměřovač Norden od SBS a masky Peewit. Barvy jsou AK Real Colors a obtisky Flevo (výsostné znaky) a DK Decals (zbytek). Vzor modelu sloužil u 18. perutě letectva Nizozemské Východní Indie roku 1943.