Krásný podzimní večer přátelé. Po stavbě UH-1C od (Revell/Academy/MRC) došlo na další produkt Academy/MRC a to OH-58D Kiowa Warrior (OK pro Ty kteří mne znají se jedná o profesionální deformaci že poslední dobou stavím spíše vrtulníky). Vrtulník známý zejména pro svoji roli Scout Helicopter v Operaci Pouštní Bouře a nejen v ní. US Army již OH-58D neprovozuje, ale v Evropě máme hned dva uživatele a to Hellenic Army Aviation a Chorvatské vojenské letectvo. Dále stroje provozuje Tunis a Taiwan. Já se nakonec rozhodl pro US Army, ikdyž stavba začala s tím že to bude řecký stroj, ale na poslední chvíli jsem si všiml, že jak řecké tak chorvatské stroje nemají “disco ball” tak jsem hledal foto US Army stroje s tímto prvkem, bez towel rack antény pod trupem, s doplněnými senzory na ocase atd. No a našel jsem předlohu s punisherem a Hanem Solo tak jsem si ji vybral. Není to 100% protože chybí ještě senzory na čumáku, ale to jsem vzdal a jsem ochoten s touto historickou a technickou nesrovnalostí na modelu žít. Modelařina je hlavně o pohodě a zábavě.
Tento kit ji nabízí opět vcelku dost. Je to kit s roku 2001 takže 23 let, ale opět dobrý, lícuje velmi krásně včetně oken, která seděla lépe než na UH-1C. Doplnil jsem dle fotografií kabeláž tak abych mohl nechat otevřené i prostory avioniky a podrátoval motor dle dostupných fotografií. Je doplněn i základ senzorů v hlavici na rotoru, model nabízí jen pusto a prázdno.
Označení jsem barvil přes vlastní masky včetně Han Sola na přídi. Obtisky popisek byly použity ze stavebnice. Barvy: Vallejo Model Air, AMMO, Mission Models. Chemie: Flory Models, AMMO, AK a akvarelové pastelky.
Tak jdu s kůží na trh, a přeji Vám všem spoustu zábavy při našem tak trochu ulítlém hobby.