Po takmer 30 rokoch som sa vrátil k modelárčine. Syn dostal na vianoce Dodge Charger z Fast&Furious od Revellu tak sme sa do toho spolu pustili. To čo jeho frustrovalo - drobné diely, postupne maľovanie... - mne pripomenulo staré časy a dostal som neodolteľnú chuť niečo si postaviť.
Poučený z pred cca 10 rokov, keď som sa skúšal návrat nejakým 150 dielikovým Corsairom a celé to skončilo v koši, som siahol po niečom nenáročnom a jednoduchom. A keď už človek investuje do lepidiel, farieb, tmelov, náradia tak som sa rozhodol rovno pre stavebnice 3.
Voľba padla na nové stavebnice od Airfixu v mierke 1/72. Nešlo mi o 100% presnosť, a detailnosť, skor aby to dobre sedelo a šlo to od ruky nech si precvičím stavanie, brúsenie, farbenie...
Ako prvé prišlo na radu Mitsubishi A6m2b Zero plus palubna doska od Yahu Models.
Z dávnych čias som si pamätal že Zerá mali podvozkové šachty takej "zvláštnej modrej farby" tak som sa ju pokúsil namiešať. Samozrejme to nesedí a nemá to čo robiť na tomto modeli. Holt stalo sa.

Tu je pár obrázkov, farbené štetcom, farby revell aqua a humbrol