po delší době opět přidávám další svůj dokončený kousek. Shodou okolností se mělo jednat o vánoční dárek pro mého taťku, ale stavba se poněkud protáhla, takže svůj vysněný typ dostal s menším zpoždění. Snad mi to odpustí

Ale zpátky k modelu. Ke stavbě jsem použil stavebnici Academy, která je stará už čtyřicet let, a je to na ní znát, ale v daném měřítku je stále nejlepší na trhu. Mé hlavní úpravy spočívaly v kompletním předělání kokpitu z věcí, které jsem měl doma (lepty Mig-15 a sedadlo Kfir), podvozkových šachet (přední je zcela nová a zadní doplněná o přepážky a rozvody), vychýlení klapek a ztenčení všech krytů podvozku, které byly nepřiměřeně tlusté. Hlavní díly k sobě příliš dobře nepasovaly a nejhůře vyšel spoj centroplánu za přední podvozkovou šachtou, kde byla opravdu pořádná spotřeba tmelu...

Dle přání taťky jsem stavěl stroj z války o Falklandy z roku 1982, přičemž jsem využil obtisky od Armycastu, se kterými se opět pracovalo velmi příjemně a mohu je bezvýhrad doporučit. Konkrétně model reprezentuje zřejmě nejznámější z Etendardů a to stroj čísla 203 s vítěznými malůvkami potopení HMS Sheffield a HMS Atlantic conveyor na přídi. Následně jsem mašině dopřál lehce výraznější patinu a model tím byl hotov.
Kdybych od začátku věděl, kolik práce mne bude stát dát Etendarda pro taťku do kupy, tak bych si jej nikdy nevybral. Ale touha splnit mu přání a postavit si atraktivní stroj z nepříliš známého konfliktu mne nakonec dovedla ke zdárnému cíli na jehož konci se nachází stroj, na který by se nikdy nemělo, i přes jeho poměrně malou světovou rozšířenost, za to však bohatší bojovou historii, zapomenout.