Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pfalz D.IIIa Eduard 1:48

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pfalz D.IIIa Eduard 1:48

Příspěvekod Kuba Fiala » 09 led 2025, 13:21

Pánové, všem moc díky za kladné ohlasy, věcné připomínky a doporučení. Jsem opravdu rád, že se model líbí.
Co se týče těch lozenge obtisků, na které se ptal Degu a David Hényk, tak jsou to eduardí dekály z krabice. Asi se jim teda opravdu povedly. Musím říct, že ty barvy celkem prokoukly po sundání krycího laku.
Připomínky ohledně zablácení křídel stejně jako na ocase a očouzení za výfukem beru jako oprávněné, ale na hotovém modelu už do toho nebudu hrabat...
Ta lemovka na střední části křídla, jak psal Matwej, mě štve. Tam se mi blbě potkal vrchní a spodní obtisk. Měl jsem v plánu to opravit, ale zapomněl jsem na to :x Ono to v reálu není až tak vidět jako na té fotce, tak už jsem si pak na to nevzpomněl a přehlídl jsem to.
No a na závěr ty napínáky. Jak správně píše Martin Michalovič, jsou prostě větší, než by podle meřítkoveho zmenšení měly být. Bohužel menší jsem nesehnal a tak jsem měl dilema, jestli je použít nebo ne. Řešil jsem variatu napínáky znázornit jenom hustou barvou, ale nakonec mi ty tištěné přišly prostě hezčí (:)
https://www.scalemates.com/profiles/mat ... 6&p=albums
Kuba Fiala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RED HONZA » 10 led 2025, 10:41

[-o< =D> =D> =D>
"Jakmile se k moci dostanou důstojníci, zavládnou nedůstojné poměry."
RED HONZA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pepsini » 10 led 2025, 12:36

Nádherný lešení ,fakt paráda na kukajdu =D> =D> =D> =D> ,mužu se zeptat ,čím jsi to vyplétal a jak si to po protáhnutí okem napínáku ten vlasec či co to je lepil ,žádné trubičky z uchouštouru ,které bych asi já použil tam nevidím ,moc se mi líbí výsledek tak se chci jen opitat abych si rozšířil obzory (:)
2022 viewtopic.php?f=6&t=147487 2021 viewtopic.php?f=6&t=142957&hilit=pozdni+sber
2020 viewtopic.php?f=6&t=137562&p=2383849&hilit=pozdni+sber+2020 2023 viewtopic.php?f=6&t=151434 2024 viewtopic.php?f=6&t=155213
pepsini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuba Fiala » 10 led 2025, 20:51

Chlapi díky!
Pepsini, je to vyplýtaný hrozně jednoduše.Použil jsem pružnou nit od Ammo Mig - medium fine (mám pocit, že je to přebalená Uschi van der Rosten, ale na stopro to nevím) Nit jsem protáhl očkem tak, aby mi kousek přesahoval a ten jsem omotal kolem nitě kousíček před očkem, zakápl řídkým vteřiňákem a odstřihl zbytek přesahující nitě. Nakonec jsem ten motanec trochu přejel hustší černou barvou. Toť vše (:) Doufám, že jsem to napsal aspoň trochu srozumitelně :-k Jinak kdyby se ti chtělo, tak můžeš kliknout na odkaz na stavbu, co jsem dával pod fotky a obrázek č.51 je pokus to vyplýtaní vyfotit.
https://www.scalemates.com/profiles/mat ... 6&p=albums
Kuba Fiala

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel