Jeden modelár tu napísal, že tento kit je lepšie konštrukčne riešený, a stavia sa ľahšie ako Spitfire. Keďže Spitfire od Eduardu som už robil, potešilo ma to a do Fw 190 som sa púšťal s určitými očakávaniami. Bohužiaľ, keď som začal stavať, bol som trochu sklamaný. Povedal by som že Fw 190 a Spitfire sú na tom rovnako, dokonca si myslím že nemecké lietadlo sa stavia trochu horšie. Niekto tu napísal že modely od Eduardu neodpúšťajú chyby, tak toto platí na tento kit. Najväčší problém bolo prilepenie čelného štítku, ktorý nechcel dosadnúť na miesto, lebo vpredu prekážal kryt prístrojovky. Potom som zistil že čelný štítok je po stranách príliš úzky. Na to aby dosadol na miesto som ho musel jemne pritlačiť. Prilepil som ho tak že na styčné plochy som naniesol lepidlo na lepty, a potom som držal model stlačený v prstoch tridsať minút. Potom lepidlo už držalo. Nechcem aby toto čo tu píšem vyznelo ako nejaká dehonestácia tohto modelu. Je to veľmi slušný kit a v porovnaní s katastrofami ktoré vydáva napríklad Revell, je vynikajúci. Ja mám kity od Eduardu veľmi rád a môžem povedať len, vďaka bohu za to, že je tu táto firma.
Chyby ktoré som urobil: Zabudol som nalepiť závesník prídavnej palivovej nádrže. Chýba výčnelok na smerovke (Prišiel som oň keď som ryl linku paneláže na prechode krídlo-trup). Na bokoch trupu sú iné kríže ako majú byť. Podvozkové šachty majú zlú farbu. Prilepenie dielov A 69 a A 70 bolo nad moje schopnosti.
Jediný kúsok modelárstva v inak čisto lepičskej stavbe je, že som vyrobil výčnelok pod kruhovou anténou. O pôvodný som prišiel keď som brúsil prechod krídlo trup.
Je to druhý krát v živote čo som robil fľakatú nemeckú kamufláž. Prvý krát to bolo v deväťdesiatych rokoch, keď som ako šestnásť alebo sedemnásťročný staval Bf 109 G-6 od Hasegawy. To bol najlepší kit ktorý som v tej dobe mal. Striekal som Mikrotechnou a namiesto kompresora som mal žabu.
Vlastne som staval škvrnité kamufláže už aj pred tou Bf 109, lebo som dva krát postavil Fw 190 od Helleru. Ale tam som kamo robil štetcom.
Dekály od Eduradu sú vynikajúce, dobre sa s nimi robilo a krásne zaliezli do liniek paneláže.
Farby sú Gunze C, svetlomodrá na spodných plochách je Gunze H, s ňou som mal problém, lebo ešte aj po piatich dňoch bola mäkká a keď som nanášal dekály, urobil som odtlačok prsta. Našťastie sa mi ho podarilo vybrúsiť papierom hrúbky 4000.