Tak asi po půl roce s mnoha přestávkama hotovo. Tentokrát jde o repas modelu, který jsem stavěl jako šestnáctiletý. Teď je mi třiačtyřicet, chystám se založit vitrínu a zkrátka nemám to srdce hodit to po sedmadvaceti letech do popelnice. Modelů z dětství mám víc a nejsou to takové ty modely, kdy na nich většina detailů chybí, stojí na jednom kole apod. Pravě naopak, všechny jsou kompletní, pokud se při transportu něco poškodilo, okamžitě jsem to opravil, zkrátka ta sbírka jde se mnou životem. Nicméně jsem jim tenkrát dával zabrat kvalitou stavby, se kterou dnes zkrátka nejsem spokojen, jelikož jsem se už přeci jen svými dovednostmi posunul. Na druhou stranu cílem nebylo z toho udělat nový model, cílem bylo z toho udělat koukatelný model v plánované vitríně. Takže broušení, tmelení, zase broušení, někde odstranění barvy, základ, broušení, přestřik a jiné zběsilosti. Boční střílny celé znova, protože tenkrát jsem díly ze stavebnice dojebal a nakonec natřel celé a udělal jako otevřené, což je u G verze špatně. Hlavně kulometů ve věži pod trupem a na zádi nové z jehel (samozřejmě vsazené do předvrtaných děr), kopule horní věže nakonec úplně nová (v sadě s proskleními bočních střelišť), prosklení přídě přebroušeno a přeleštěno, nové antény, nějaký ten shading, wash, stopy od výfukových plynů komplet airbrushem-začal jsem šedou, pokračoval červenohnědou a pak něco černé, pěkně zblízka pod malým tlakem, spíš jen špinavý ředidlo a postupně nanášel. Dle dobových fotek to měla každá 17ka trochu jinak, mě to vyšlo takto. Červené pruhy byly původně v obtiscích, ale po letech opadané (tenkrát jsem neměl o nějakém zavírání lakem ani páru), takže ty jsem samozřejmě taky fouknul. Nové obtisky , nose art jsem zachránil, tento konkrétní se samostatně sehnat nedá, resp. všude byl nedostupný. Bylo to víc práce, než to stavět odznova, nicméně mám z ní radost.