Děkuji všem za hodnocení!
Damir píše:=D>![]()
Modely jsou krásné (i když panely na trupu by ve skutečnosti měly být tmelené naplocho bez čar).
Jelikož v současné době stavím také několik S-199, a.o. stejně jako ty, mám 2 otázky:
1) Měly všechny S-199 z letecke akademie (tyto s označením A-XXX) modro-bílý kužel vrtule? Existuje také názor, že ani A-784 neměl modro-bílý kužel, někde někdo psal, že na fotce je nějaký odstín listu vrtule... Co je pravda?
2) Všiml jsem si, že všichni zdejší modeláři vyrábí izraelský S-199 se zaobleným otvorem pro hlavní kolo v křídle. Podle mého názoru, protože jsou z raných sérií, je větší šance, že měly "čtvercové" díry, jako Me-109. Tuto myšlenku podporuje S-199 uchovávaný v muzeu v Izraeli – má také „čtvercové“ díry. Existuje nějaký pevný důkaz, že tyto otvory S-199 v Izraeli byly zaoblené, jako na nekolik nových modelech postavených v posledních měsících zde v ČR?
Jirkun píše:1) k číslu A-784 jsem postupně během stavby zaznamenal čtyři možné výrobní čísla S199.7, .47, .134, .245. Fotky tři, některé velmi nekvalitní. Z toho se myslím závěr udělat nedá. A je to spíš pro badatele, ale já jsem modelář a zajímají mě také jiné aspekty modelu. O čem jsem přesvědčený je to, že ta ulomená vrtule by takový stín na tom kuželu nemohla udělat. Nějaké nové informace jsou v novém infu Eduardu.
Pojistovak píše:Ahoj, máš to moc pěkné, prozatím asi top kousky.
Můžu se zeptat, ta na jedné půlce chybějící vystouplá linka zespoda, tu jsi nějak opravoval, nahrazoval nebo je to jen naznačeno tou černou linkou?
Díky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků