Pěkná kočka dvojnásobného esa Lt. Richarda Stambooka (*9.4.1921 +12.4.2000). Nezdá se mi pouze barva kokpitu a nelemovaný pruh u hvězdy na horní ploše křídla.
Ono je tady totiž problém s barvou obtisků. Ona ta modrá byla hodně podobná barvě horních ploch, ne li stejná. Eda to má i v návodu. Takže ta na těch dekálech je dost světlá. To bude ten problém. Konkrétně ta 17 podle návodu lemování neměla. Nemůžu najít žádnou fotku VF-27, která by to dokázala. Snad Eda ví co ho k tomu vedlo.
Tak to jsem si při stavbě nevšiml, té hvězdy, že je to naopak. Opravovat to už nebudu, protože chyb je tam více. Například špatný štítek kokpitu. To vzniklo tak, že po odmaskování bylo vidět lepidlo, které vyzlínalo mimo rámování kabiny. Opravit to nešlo jinak, než kabinu odtrhnout a dát druhou, která byla v krabici (ta má ale jinak rámování než původní štítek). Model stojí ve vitríně a tam zůstane navěky. Ta hvězda mě trochu mrzí, zbytečná chyba. Jinak barva kokpitu a nelemovaná hvězda je přesně podle návodu.