Díky...stavba z krabičky prakticky bez úprav, určitě by to šlo udělat lépe, ale zase by to nebyla stavba z krabičky. Byly to první kousky na vyzkoušení jak se staví, protože ještě dělám dalších pět Lavoček jiných verzí, ale stavebnice je shodná a vychází z původní La 5 FN. Nyní chci postupovat při lepení trochu jinak. Je potřeba si uvědomit, že model na fotografii měří třeba na mém monitoru 32 cm a skutečnost je 11 cm. To zvětšení je obrovské a tedy i nedostatky se několikanásobně zvětšují a tzv. bijí do očí což při normálním pohledu na model ze vzdálenosti cca. 30 cm pouhým okem vůbec nepostřehnete. Jak jsem již psal, jsem s konečným výsledkem spokojen a jako sbírkový model do vitríny mi to takhle stačí.
Honzo jak jsem již psal na FB v plastikovych modelarich: z Tvé strany pěkná práce ( ostatně jako vždy), ale s argumentem velikosti monitoru Ti budu dost oponovat. Tuto Tvou Lavocku jsem viděl vždy jen na svém mobilu, tedy možná max v měřítku 1/144 a ta kabina tam boje do oči furt.
Je vsak pravdou, ze postavené na vlastní bulvy jsem to neviděl nikdy, možná bych mel jiný nazor.
No já bych se ohledně vlivu rozlišení a velikosti fotek na viditelnost detailů Honzy naopak zastal. Ty fotky jsou opravdu na dvaasedmdesátinu dost detailní (ale velmi pěkné) a já sám vím moc dobře, co to pak udělá - vyleze každá drobnost, která není leckdy na reálném modelu okem viditelná. A je úplně jedno, na čem se pak ty fotky prohlíží.