Dnes dokončen další kousek. Tentokrát nebyl závěr s přemáháním a nechutí, celá stavba byla jedna velká pohoda a radost. Po dokončení La-5FN jsem se řekl, že dokud to mám v oku, vrhnu se na další Lavočku. Původně jsem pro konverzi na La-5F chtěl použít set od AMLu, ten je ale dost odfláknutý a nešťastně řešený. Dalo by se to z něj postavit (už jsem to i viděl), ale za cenu značných ztrát času a elánu. Set navíc řeší pouze sání vzduchu a výfuky, další rozdíly verze F a FN už nikoliv. Použil jsem tedy pouze výfuky a chladící klapky. Naštěstí se mi podařilo sehnat plonkovní rámeček z La-5 stejného výrobce, takže komplet čumák se správnými kryty a sáním byl pohodový, kryty podvozku, detaily do kokpitu i centroplán bez protipožárních plechů rovněž. Sám jsem pouze odstranil protipožární panely na trupu a zatmelil 3 výdechy za výfuky (na výrobu nových na správném místě jsem nenašel odvahu ani techniku, musím se s tím smířit). Poprvé jsem si na tomto modelu vyzkoušel lepení ExtraThinem od Tamky a leptané klapky od Eduardu (s těmi jsem dost bojoval a mám v téhle činnosti ještě co trénovat ). Kromě klapek je v tom ještě zoom od Edy. Obtisky na stroj dvojnásobného hrdiny SSSR K. I. Jevstignějeva jsou od AMLu, i když nejsou zcela správné, což mě štve, a jejich kvalita taky nebyla zrovna oslnivá. Barvy Mr. Paint. Kdysi jsem zde četl, že Lavočka od Zvezdy je kit hodný samuraje, nebo snad obtížně sestavitelný...naprostý nesmysl!
Přílohy
Naposledy upravil Vojtěch Bača dne 06 led 2020, 08:34, celkově upraveno 1
díky za ohlasy. fuu pozadí...potahovou fólii nemám, to bych musel někam do obchodu nebo objednávat a platit poštu...to je moc práce jen kvůli fotce, příště zkusím hladký papír.
Poslední do série La-5, pohodová stavebnice Zvezda doplněná o lepty od Eduardu, kola Reskit, sedadlo QB, kabinku Pavla models a obtisky Begemot. Pitotka z jehly (měl jsem odlévanou od QB, ale ta je k ničemu, vyhozené peníze), dvířka samodomo, barvy MRP.
díky všem za ohlasy. Příspěvek jsem omylem vložil z tátova účtu (používáme pro chození na modelforum stejný pc a nevšiml jsem si, že je přihlášen), model je čtvrtka, takže samozřejmě můj