Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F6F5 Hellcat Hobbyboss 1/72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F6F5 Hellcat Hobbyboss 1/72

Příspěvekod Vladimir Kafka » 18 úno 2012, 15:03

dlouho to tu akorat sleduju, dneska se mi povedlo prefotit modely na aspon trochu snesitelnym svetle, tak pujdu s kuzi na trh.

muj prvni model cca po 15 letech - lepil jsem jako dite (spis jen tak patlal..), ted jsem se rozhodl se k tomu vratit.
jako prvni jsem zvolil co nejjednodussi a nejlevnejsi model, abych si vubec vyzkousel zakladni techniky, jak se dela s akrylovejma barvama a hlavne jestli me to bude vubec bavit. zamerne jsem se pro zacatek vyhnul patine a jakykoliv dalsi uprave povrchu.
je to stetcovany tamiyou (rychle jsem se poucil, ze to na stetec na vetsi plochy neni moc pouzitelna znacka), zbytecne jsem dal hrozne vrstev a nater vypada samozrejme priserne - snazil jsem se totiz pretrit kocoury s nestejnym leskem, aniz bych vedel, ze to pak krasne sestejni nastrik lesklym lakem.
model se stavel dobre, kazdymu zacatecnikovi ho doporucuju, pasuje to do sebe klik-klak, akorat misty je to paradoxne obtiznejsi tim, ze to ma malo dilu, napriklad motor a kryt motoru jsou v jednom kuse, takze se to strasne obtizne barvi. dily jsou uzasne cisty, s tim kontrastuje akorat zmetkovitej kryt kabiny, vrascitej a chybi kus pancerovyho celniho stitku :evil:

no, puvodne jsem to sem nechtel davat, ale treba to aspon nekomu doda sebevedomi nebo pak o neco lip vyniknou moje dalsi modely :grin:
hellcat1.jpg

hellcat2.jpg

hellcat3.jpg

Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Re: F6F5 Hellcat Hobbyboss 1/72

Příspěvekod Miloš Völkl » 18 úno 2012, 15:12

Gratuluji k návratu ;-I
Pokud budeš pokračovat ve štětcování tak určitě přejdi na enamel (syntetické) barvy, ale časem Tě stejně nemine pistole. Tohle je zrovna typ kamufláže, který je nejlépe stříkat.
Hodně zdaru.
Model dobrej, zespodu se Ti to povedlo lépe.
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 18 úno 2012, 15:27

ahoj, diky, ano, zespoda to neni tak strasny jako zeshora :)

co se tyce syntetik, ja jsem limitovanej malym bytem se zviratama a tehotnou pritelkyni, ja jsem rad ze obhajim smrad ze surfaceru a z laku na zaver, se syntetikou bych sel pod most :)) navic mam malo casu, rozhodne to neni muj "hlavni konicek" a dost mi vyhovuje rychly schnuti akrylu.
je mi jasny, ze to vzdycky bude trochu jak z bolavy nohy, ale jeste to se stetcema zkusim. docela me to i bavi, ta samotna prace se stetcem, nevim, jestli by me tolik bavilo maskovat, pak strik strik, hotovo.. no uvidim, chapu, ze ted to zni trochu jako kysely hrozny :)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 18 úno 2012, 20:18

S tím časem a podobně jsem na tom velmi podobně jako ty, takže ti rozumím. A o to víc ti tleskám za tvůj model.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fredy » 21 úno 2012, 17:44

Dajte mu zbraň a bude nepremožiteľný. =D>
Život je rad za sebou nasledujúcich provizórnych riešení.
Manfréd "Fredy" ŤUKOT
fredy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 13 srp 2019, 18:30

Celkem slušný, podstatně lepší, než Tvý další modely... :twisted: :tongue: :grin:
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 13 srp 2019, 22:08

MRMLA píše:Celkem slušný, podstatně lepší, než Tvý další modely... :twisted: :tongue: :grin:

NoTyPAKO. Ty teda dokážeš vyštrachat po létech klenoty :lol: Super pokrok od Hellcata k Saettě Vláďo ;-I
Kdo si, ale přečte v úvodu autora, nedočte datum, tak jistojistě po zhlédnutí fotek dostane srdeční zástavu :lol:
No, ale Anežka má Hellcata opravdu hezčího 8-)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 14 srp 2019, 14:08

To není fér! Anežka měla airbrush! a model od Eduardu! :cry:
Já náhodou tohle téma čas od času vytahuju sám - obvykle když nějaký zneuznaný génius tvrdí, že na MF jsou lidi zlí na začátečníky. Nejsou a nikdy nebyli.
Jinak, myslím, že bych to těma Tamiyema nenaštětcoval líp ani dneska :)
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 14 srp 2019, 14:17

Vladimir Kafka píše:ahoj, diky, ano, zespoda to neni tak strasny jako zeshora :)

co se tyce syntetik, ja jsem limitovanej malym bytem se zviratama a tehotnou pritelkyni, ja jsem rad ze obhajim smrad ze surfaceru a z laku na zaver, se syntetikou bych sel pod most :)) navic mam malo casu, rozhodne to neni muj "hlavni konicek" a dost mi vyhovuje rychly schnuti akrylu.
je mi jasny, ze to vzdycky bude trochu jak z bolavy nohy, ale jeste to se stetcema zkusim. docela me to i bavi, ta samotna prace se stetcem, nevim, jestli by me tolik bavilo maskovat, pak strik strik, hotovo.. no uvidim, chapu, ze ted to zni trochu jako kysely hrozny :)

Je zajímavý kam se člověk posune za sedm let. Přítelkyně už není těhotná, nemáš malej byt, zvířata si taky nepamatuju, neštětcuješ, není to už vedlejší koníček, a z "navrátilce" se stal autor článků v prestižních modelářských časopisech. Americkej sen proměněný v realitu.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 14 srp 2019, 16:45

já vím, já vím, už jen jeviště a plátna kin... :grin:
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 14 srp 2019, 20:03

Ještě knihu rozhovorů a novoroční projev. A něco retrospektivního, něco jako knihu vzpomínek "Jak jsem se nikdy nemýlil při lepení" :lol:
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hansp » 14 srp 2019, 20:45

Vladimir Kafka píše:já vím, já vím, už jen jeviště a plátna kin... :grin:

Nedrž se tak při zemi. Kafka for prezident... :)
Jinak musím říct, že Tvůj pokrok je naprosto neuvěřitelnej, nebál bych se říct, že je to proti přírodě :) Někdo se o podobnej level snaží celej život a má smůlu. Při tomhle tempu zlepšování předpokládám, že Tvůj další Hellcat už bude mít funkční motor (spalovací) a sklopné křídlo :)
Galerie: 1/72 Bristol 138A, 1/48 I-16 typ 10, D.520, Z-381, CS-199, Bf 109E-3 a E-7 (Augsburgská linka), Fw 190D-9, Bf 109E-1 a E-4
Rozestavěno: 1/48 A-7D, Spit Tr.8, Bf 110E, 1/72 Attacker FB.2, Firefly FR. Mk.I (kvakgroup)
hansp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 15 srp 2019, 10:43

No tak tohle je mazec. :-D Neskutečný pokrok, Vláďo. ;-I Když vidím, kam jsem se za posledních sedm let posunul já, tak se normálně stydím. Ale to je o tom, že je potřeba prostě lepit a lepit a lepit. A ne jen čumět na net.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 31 říj 2019, 11:28

Tak tohle je pecka.-)) Fakt že jo.-)

ujík píše:No tak tohle je mazec. :-D Neskutečný pokrok, Vláďo. ;-I Když vidím, kam jsem se za posledních sedm let posunul já, tak se normálně stydím. Ale to je o tom, že je potřeba prostě lepit a lepit a lepit. A ne jen čumět na net.

A co mám tepre říkat já:-)) Mám pocit, že moje aktuální modely jsou horší než ten první.-))
Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 31 říj 2019, 12:13

Jo, to je zajímavé tematické srovnání. Donutilo mě zapřemýšlet, kdy jsem byl poprvé na soutěži v Kopřivnici s Letovem 328, ještě štětcovaným. Tam mě kluci nakopli k pistoli, po boji s prvním kompresorem a blbýma barvama jsem pořídil všechno o level lepší a začalo mě to i víc bavit. Teď mám zase pro změnu útlumové období. Musím doma vyštrachat staré fotky a někam do svého tématu je pro zasmání taky dám.
Jinak Vláďo opravdu neskutečný posun [-o<
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel