Moc pěkná devítka spit Jediný vizuální rozdíl 9/16 jsi popletl (občas se i plánek hodí...). Jedná se o kruhovou krytku nádrže glykolu na horní (levé polovině) kapotě motoru. Devítka má nádrž glykolu na motorové přepážce, tj. krytka vzadu před rytím ( pro Merlin 66 díly I1+I2, pro M61/63 díly I3+I4), šestnáctka měla nádrž integrovanou z boku intercooleru přímo na motoru (motor licenční Packard Merlin 266) a tudíž je krytka posunuta o něco vpřed - díly I1+I5. Jen pro info, motory nebyly zaměnitelné mj. z důvodu jiných přípojek a šroubení a ještě ke kapotám motoru, na současných warbirdech jsou někdy "univerzální" kapoty s oběma otvory.
Michale návod jsem študoval dost dlouho, první překryt který tam patří se mi podařilo záhadným způsobem nalepit do V a než bych ho tmelil a brousil, začal jsem zjišťovat proč tam jsou dva? jen že jsem rozdíl nenašel, tak jsem použil ten druhý no a zatím jsi toho všimlo jen tvé bystré oko
Opytam sa mozno blbo. Mam tu istu stavebnicu z E-Day, tiez som sa chystal stavat Otta Smika, ale co som nasiel tak "jeho" masina nosila oznacenie 9N-R (RR227). V krabicke a i v tomto vlakne je ale 9N-B s tym istym vyrobnym cislom RR227. Dokaze teda niekto objasnit, ktore oznacenie je spravne a patri k RR227. Pripadne na ktorom lietal Otto?
A pripadne je tu niekde stavba tohoto spita i v kategorii "rozestaveno" ? Moc rad by som opisoval Dik.
Fotka na túto mašinu nie je, preto je oznacenie rekonštrukcia, podla denníku letov. Seriové číslo sedí, kód na 99,9% je B. Hladaj v diskusii, tam sa to riešilo.