Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-38J Lightning

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 16 říj 2006, 16:53

David Kadlc píše:
George9 píše:Tome, ale ty bočnice překrytu kabiny se vyklápěly ven :grin: :grin: :grin:

Pokud se nepletu,tak ty bočnice se stahovaly jako u auta.

Jo jo, jen jsem si do Toma šťouchnul. My jsme to na klubu docela dlouho probírali, a nějak jsme se nedobrali k jednoznačnýmu závěru, tak proto to malý rejpnutí :D
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MichalH. » 16 říj 2006, 17:24

Dundiku, pěkný éro :lol: :shock: 8)
MichalH.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Dunda » 16 říj 2006, 17:34

Jo jo, byla to dlouhá debata a musím se přiznat, že když jsem slavnostně prohlásil, že je model hotov a pochlubil se, že mám bočnice stažený jako u auta, jak píše D. Kadlc, tak mě všichni považovali za blázna. Prý se vyklápěli do boku. Docela jsem v tu chvíli znejistěl, ale nakonec jsem to obhájil i fotkama.
:D :D :D
PiMC - Pardubice illegal Model Club
Tomáš Dunda

• Odpovědět s citací

P-38 J Lightning

Příspěvekod Kamil Meluzín » 17 říj 2006, 06:58

Problém není ani tak v laku Gunze, jak píše Vilingr i když jsem mu opravdu řekl že je zbytečné ho používat, preferuji totiž lak od Tamiye, problém většinou bývá na postupu při aplikaci obtisků....zajímal by mě časový odstup od jednotlivých postupů při aplikaci "vodiček" od Gunze a pak následný čas pro vyschnutí obtisků před lakováním finálního laku.
Nebudu zdůrazňovat, že já s tím žádné problémy nemám, nemá je ani David Matušek / a spousta jiných modelářů/ a ten lepil podstatně větší dekály na svoje modely 1/32 MiG 21 a Me 262...výsledky znáte. Model Lightningu jsem viděl v Náchodě,
líbil se mi moc, byl jsem u něj několikrát a taky jsem si ho párkrát vyfotil....žádného stříbření jsem si nevšiml. Pro svoje obtisky používám výhradně "vodičky" od Petra Douska, které prodává Legato : DECALSET podklad a povrch !!! Podle mého spolehlivě fungují nejenom na moje obtisky, ale i na obtisky ze zahraničí. Ještě k tomu Náchodu: kdo tam byl, si jistě všiml toho mého Spitfira Mk.IX, na něm jsou aplikovány obtisky ze sady 72 036, není na něm a obtiscích vůbec žádné "stříbření". Ta sada je starší oproti sadě na Lightningy Part II. asi o 2 roky, takže dokonale vyschlý lak, někdo by řek že se rozpadnou. Dělám si tím vlastně zkoušku vlastní práce...vše bylo naprosto v pořádku a podotýkám že dodržuju postup, který je na zadní straně každého obtiskového aršíku.
Na závěr, pokud tento postup dodržujete a necháváte dostatečnou časovou prodlevu mezi jednotlivými postupy, pak nezbývá nic jiného než vyměnit laky pro konečnou úpravu modelu. Nebo taky vyměnit výrobce obtisků....
....vím, že nic nevím....
Kamil Meluzín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Dunda » 17 říj 2006, 13:40

To K. Meluzín:
Děkuji mockrát za upřesnění problému, bohužel si to sám nemohu vysvětlit, tento postup jsem aplikoval již na více obtiscích od TallyHo a až teď se mi stalo to, co se stalo.
Jinak časový průběh zhruba takovýto: Kamufláž..........týden oddech.......lesklý lak gunze H .............dva dny oddech...........potom nanesení obtisků za pomocí vodičky mr. mark............týden oddech............opět lesklý lak gunze H............dva dny oddech .............oleje a nakonec polomatný lak Gunze H.
Nicméně stalo se a už to nebudu dál řešit, ono se s tím bohužel stejně nedá již nic dělat.
PiMC - Pardubice illegal Model Club
Tomáš Dunda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 17 říj 2006, 16:13

Moc pěkný žihadlo tenhleten "Blesk"

K obtiskům Tally Ho jen tolik, že na ně používám Hypersol a je to bez problémů. Mám pocit že Mr.Mark Softer po nich stéká a klouže, nespojuje se v jednolitý povrch.

Jinak ten model jeopravdu =D> =D> =D> =D>
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 17 říj 2006, 21:22

tak tak stahovacie ako na auticku...

Inac model velmo pjeknej, aj ja sa chystam :P
Pavol Papp

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel