Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2012
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2012

Přehled soutěží pro rok 2012
Odeslat odpověď
Příspěvků: 152 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2012

Příspěvekod jiří ščučka » 29 zář 2012, 17:58

celá soutěž je fraška, když jsem viděl modely které se umisťovaly v různých kategoriích nevěděl jsem jestli je to bráno vážně nebo fakt blbý vtip :D

co mě ale rozohnilo byli veledůležití hlídači modelů který by neuhlídali ani svoje vylučování a tak můj char B1 došel k lehké úhoně, což se mi na akci stalo naposled před 8 lety....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 29 zář 2012, 18:26

No strašné niečo.......... [-X
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 29 zář 2012, 18:29

Já tam nechal hafo peněz, takže nákupy super. Hodnocení jsem po zkušenosti z minulých roků radši ani nechtěl vědět. Modelů mi přijde rok od roku méně, což se není čemu divit, když hodnocení je podivné a hlídání modelů tristní. Některý malý kluci tam do nich strkali prstama, nebo šňůrama od foťáků. Mít tam svůj model, tak už je škrtím...
Pokud se to bere jako možnost super nákupů, tak je to bezva akce. Jen letos tam nebyli Poláci s leptama Part a ty mi tam hodně chyběli. I tak jsem tam nechal 6 litrů jakoby nic.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 29 zář 2012, 18:36

Hobby soutěž je subjektivní hodnocenI neobjektivních lidí.Takže to tak berte a budete v pohodě.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 29 zář 2012, 18:38

Nehodíte sem niekto fotky z akcie?
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 29 zář 2012, 19:29

Souhlasím se Ščučkou..rozhodčí neobjektivní, protože nejhezčí model k vidění (čistě náhodou můj) nic nevyhrál.
Přílohy
IMG_4102_2.jpg
Naposledy upravil Bobanski dne 29 zář 2012, 19:29, celkově upraveno 1
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 29 zář 2012, 19:29

Chtěl bych tímto za organizátory poděkovat všem kteří přinesli svoje modely, ale i těm, kteří přijeli tzv. "na čumendu".
Celkem bylo letos vystaveno 1414 modelů, což je sice méně než v loňském ročníku, ale ten byl v tomto ohledu naprosto rekordní. Přesto celkově to byl druhý nejúspěšnější ročník. Z těhto 1414 modelů bylo totiž 893 soutěžních a z nich 87 v kategorii MASTERS, což znamená nárůst oproti ostatním ročníkům. Zbytek modelů jste mohli shlédnout na klubových a sigových stáncích.
Úroveň modelů byla velmi vysoká a bylo vidět, že se zájem přesouvá od detailovaných modelů k modelům do tématických sbírek, tj, nepootvíraných a nerozkrytovaných. Do hodnocení modelů byli zařazeni nově přeškolení rozhodčí a to jak v kategorii MASTERS, tak v HOBBY . Snažili jsme se tak vyhovět volání po nové generaci modelářů a rozhodčích, kteří akceptují současné trendy v našem koníčku. Doufáme, že tento fakt byl zaznamenán i zúčastněnými modeláři.
Závěrem bych Vás chtěl pozvat na příští ročník, který proběhne ve dnech 28.-29.9.2013.

VÝSLEDKY NALEZNETE ZDE:

http://www.ipmscze.cz/?page_id=645
Naposledy upravil Jirka 29 dne 29 zář 2012, 19:45, celkově upraveno 1
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Lebl » 29 zář 2012, 19:31

to pistonleros, Kryštov, Jouda:

Souhlasím s váma, že by to měli rozdělit. Sám jsem byl překvapen, že jsem dostal první místo vedle některých opravdu pěkných velkých kousků. Problém dle mého tkví v tom, že HO-kové měřítko zas tolik lidí nestavělo, a proto to bylo sloučené. Přimlouvám se také na příště také za rozdělení. Ovšem nesouhlasím, že by jsme měli s mrňousema navrch. Loni na E-Day jsem se například umístil jedinný a třetí za velkými modely. Na Pantherscupu zase vedli s přehledem velké kamiony. Takže asi záleží opravdu kdo hodnotí.
Jinak akce výborná na nákupy, hodně modelů jsem už několikrát viděl, některé zase byli parádní. Poznal jsem nové lidi a pokecal. Takže tak.
„Umělec nepotřebuje kritiku. Umělec potřebuje ocenění. Když potřebuje kritiku, není to umělec.“ — Gertrude Stein
Robert Lebl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirkaj » 29 zář 2012, 19:45

U mě celkově spokojenost. Workshop s Kubrtem byl OKAY a pár fíglů jsem si potvrdil a pár novejch získal. Vystavovat jsem neměl co, protože nic nového nemám, už druhým rokem pauzíruju :-). Potěšili mě kolegové H0káři, vystavili jste pěkné kousky. Slintal jsem u motorek Charona. Pořadatelům díky!
Fotky: http://www.modely-aut.eu/120928_eday/
jirkaj

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 29 zář 2012, 19:53

Tak i já trochu přispěji do mlýna. Letošní Eday byla skutečně vydařená akce, která je do velikosti jednou z největších u nás.Každý modelář si zde určitě přijde na své a to jak množstvím kvalitních modelů tak i nákupem modelářských doplňků. Tyto prodeje jsou zejména zaměřené zejména na prodej doplňků pro letadla a vojenskou techniku, ale o tom nechci hovořit. Chci reagovat na rozdělení modelů v kategori L3 nákladní automobily – bez rozdílu měřítek. Postupem času,(rok od roku) zde stoupá množství kvalitních modelů, které vznikají dost rozdílně.
Pokud mohu za sebe, několikrát jsem měl tu možnost hodnotit kategorii nákladní automobily a automobily vůbec. Vím ,že je to docela nevděčný úkol .Myslím si že tyto kategorie by měl hodnotit někdo, kdo v tomto modelářském oboru má určité zkušenosti a znalosti. Ono modelování modelů v měřítku 1:87 a 1:24 je dost rozdílné. Samozřejmě nechci zpochybňovat kvalitu modelů v měřítku 1:87 (já sám bych se do takto malého měřítka asi nepouštěl). Je potřeba si uvědomit, že kvalitní model v měřítku 1:87 má v průměru cca 20 - 25 dílů( s použitím doplňků se počet dílů zvedne cca o 10) a lze jej postavit za poměrně krátkou dobu. Zato kvalitní model tahače v měřítku 1:24 který má bez doplňků 250 – 350 dílů (+ 100 doplňkových dílů od různých výrobců) lze postavit za několik měsíců. V některých případech se stavba protáhne i na rok i více. Zde je vidět určitý nepoměr a takových to rozdílných skutečností je daleko více. V každém případě bych apeloval za rozdělení těchto měřítek, které by vedlo k větší objektivitě posuzování kvality modelů.
Zajímalo by mě, co by se dělo pokud by někdo sloučil kategorie letadel (myslím tím třeba třeba kategorie "vrtulová letadla - bez rozdílu měřítek"). To by asi někdo vraždil.
Pokud budu srovnávat hodnocení modelů u nás a v zahraničí (Belgie, Polsko) tak jsou i zde rozdíly. Proč o pořadí rozhoduje jednotlivec nebo skupina spřízněných kamarádů. Nebylo by lepší, aby o modelech rozhodovalo větší množství lidí , ale hlavně nezávisle? Výsledky se nakonec sečtou a určí se tím vlastní pořadí. Myslím si, že by se do jisté míry tímto docílilo spravedlivému hodnocení.Takový přístup hodnocení do jisté míry spoustu modelářů odradí od dalšího soutěžení a raději své modely příště nechají doma. Tímto se kvalita modelů a jejich počet nikdy nezvýší.
Toto je můj názor pro pořadetele k zamyšlení.
Naposledy upravil karel53 dne 29 zář 2012, 20:08, celkově upraveno 1
karel53

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kryšot » 29 zář 2012, 19:59

=D>
Ale dík za názory :) .............stejně vás neposlechnu :lol:
Kryšot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bersekr » 29 zář 2012, 20:09

Letos jsem byl poprvé a akce se mi celkově líbila. Nápad s garážema mi přijde fajn a neměl jsem narozdíl od některých návštěvníků pocit, že dýchám výfukové splodiny. Jak tady padlo o záchodech... nemyslím si, že by to jinde bylo výrazně lepší. Ale to je věc názoru. Jak tu padlo, subjektivně jsem měl pocit, že modelů bylo celkem málo, ale to bylo asi také tím, že plochy byl dostatek, možná i nadbytek, z čehož ale vyplývala jiná obrovská výhoda. Něměl pocit, že jsem jako sardinka v plechovce. Peněz jsem utratil hafo, ale nelituju, sehnal jsem vše co jsem chtěl a ještě bych i něco přikoupil. Jen eduardí Mig-15 se na mě nedostal. Ale poté co jsem skouknul postavený vzorek v jejich stánku mě to až tolik nemrzí. S hodnocením bych taky problém neviděl. Oceněné modely jsem viděl a podle mě to dostaly zaslouženě. Spíš mi přijde, že kategorií je hromada a v každé z nich jen několik soutežních modelů. Když to vyjde, příští rok pojedu zase. Teď už nezbývá, než se těšit na Modelbrno.
Bersekr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Lebl » 29 zář 2012, 20:34

to karel53:

Souhlas. Jen pro neznalé, kvalitní model 1:87 již zdaleka nemá jen 25-30 dílů. Taková Tatra Jamal jich má něco kolem 160-ti plus 25 v leptech. A kvalitní stavba je alespoň u mých modelů tak 3-4 měsíce. To ale němění nic na tom, že se tato dvě měřítka diametrálně liší a zaslouží si rozdělit.
„Umělec nepotřebuje kritiku. Umělec potřebuje ocenění. Když potřebuje kritiku, není to umělec.“ — Gertrude Stein
Robert Lebl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 29 zář 2012, 20:42

Mohl bych požádat o nějaký kontakt na organizátory? Ve výsledcích jsem zahlédl své jméno, ale na vyhlášení jsem, bohužel, nebyl a i u modelu nebylo žádné označení o umístění. Tak bych se o tom chtěl dozvědět trochu víc :) Díky.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karel53 » 29 zář 2012, 20:43

Robert Lebl píše:to karel53:

Souhlas. Jen pro neznalé, kvalitní model 1:87 již zdaleka nemá jen 25-30 dílů. Taková Tatra Jamal jich má něco kolem 160-ti plus 25 v leptech. A kvalitní stavba je alespoň u mých modelů tak 3-4 měsíce. To ale němění nic na tom, že se tato dvě měřítka diametrálně liší a zaslouží si rozdělit.

Tak to jsem nevěděl a tímto tedy klobouk dolu
karel53

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 152 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Zpět na Rok 2012