Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Ostatní modely ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Stín katedrál

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Stín katedrál

Příspěvekod .MG. » 24 led 2016, 22:30

Zajímavé.
Moje info vychází z wikipedie, která nemusí mít pravdu. Nicméně, pokud se podíváš na staré obrazy, ne vždy můžeš říci, že je to zobrazení skutečnosti, ale zase vedou k tomu, aby nad tím člověk přemýšlel, to jo.
Pokud se podíváš na oba obrázky, tak obě zvonice jsou si hodně podobné - kvádrový základ je prakticky stejný, dokonce obě mají ty dvě okénka, jen jedna je namalovaná jako zděná, druhá jako dřevěná. Zastřešení obou je pak prakticky shodné, alespoň konstrukčně. Dá se tedy uvažovat o tom, že se jedná o jednu a tutéž věž. Pravdou je, že na spodním obrázku ke zvonici cosi vede. Těžko se dá definovat co to je. Mohla by to být zeď s brankou, která by vedla kamsi do zahrad kláštera. V tom případě by ale mohla být kdekoliv v rozmezí několika metrů až desítek metrů. Není dokázáno, že dnešní chodník mezi katedrálou a zahradou, který překlenuje můstek do věže tam stával po postavení katedrály, dokonce by to ani nebylo moc taktické, aby prostý lid přicházel ke svatostánku zezadu. Pak by tlidně mohla být pravda na prvním obrázku, tedy že původní zvonice stála dále od chrámu. Ale to jsou jen dohady. Bylo by fajn se v tom šťourat, pak by ale nezbyl čas na modely. Já se pokusím katedrálu postavit jak vypadá dnes, včetně dnešní zvonice. To bude fuška.
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 24 led 2016, 23:23

...jo, jo..! Jen stav..! =D> =D> :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod acerol » 25 led 2016, 18:09

Promiň ale u nás se říká "ses posral". Obdivuji Tvoji práci super,tohle žeru. Máš moji poklonu [-o< =D> [-o< =D> [-o<
Tiše v koutě závidím,můj největší papírák byl Pražský hrad stavěný před mnoha a mnoha lety.
Obrázek
acerol

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 25 led 2016, 22:14

Tak to si postavil o metr větší model než stavím já. (:)
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 31 led 2016, 19:40

Popojedem.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
.MG.

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno