Po delší době jsem se vrhnul do stavby. Chci dělat Kangaroo s nápisem SPEAR viz foto. Korba má základ v Italerácký M4A1, tu jsem rozřezal, dolepil destičkama a dotmelil Miliputem. Řídil jsem se hlavně fotkama z muzeí a výkresama (celkový rozměry). Spodek korby, podvozek a interier bude z Akademáckýho Granta. Na porovnání mám starýho Verlindena, ten je ale rozměrově mimo a místama i tvarově. Chtěl bych ho dodělat dřív než někdo vydá stříkanou stavebnici
Vzhledem k tomu, že mám v kitníku rozdělanýho RAM Badgera (o fous jiná korba bez věžičky střelce, zaklrytý otvor věnce věže s věžičkou, plamenomet v korbě), tak držím palce a to tak, že i na nohách.... a doufám, že už se s tím plastovým RAMem někdo rozhoupe a vydá ho v pěkný kvalitě... Sorry, jinak to nepůjde, někdo se tím prostě prokopat musí.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
Jsem rád, že ses do něj pustil, a doufám, že do konce prázdnin bude hotov, aby ho mohl Takom nebo Miniart ohlásit na říjen jako novinku Ne, vážně, držím palce, to je úžasný projekt!
Díky za povzbuzení. Taky si myslím že ho nakonec někdo v plastu udělá a nejlíp celou serii a pak bych si postavil ještě Badgera a Ram OP. Největší sochařina je zamnou, spodek korby je v pohodě a interiér z Granta stačí malinko předělat . Nakonec mě stejně nejvíc potrápí náklad v podobě pěšáků. Stavbu Resicastu mám v článku z Military Modellingu, jejich stavebnice je podle mě přesná. Tome, rád bych věděl jak u Resicastu vyřešišili detail na pravý straně korby u motorový desky blízko víčka nádrže.
Mirku,už to dostalo tvar paráda,figurek tam bude dost,to si určitě užiješ zábavy a doufám,že ten jeden bude mít v ruce flašku,ta póza se k tomu přímo nabízí.
Přidávám další postup. Přiznám se, že mě děsí představa že než projekt dodělám tak s tím vyleze Takom. Hrubá stavba je je hotová teď budu dělat detaily. Zkusil jsem nastříkat podvozek hnědou SCC2. K figurkám, ten vojín bude mít v ruke ľahký gulomet a ne flašu, to už jsem kdysi dával na Téčko a navíc se mě líbí Tamyiácký Bren.