Když už jsem se pustil do lepení polského ptk. , bylo bydobré jej za něco zapřáhnout. Variantu konského potahu jsem zavrhl, tvířata by připomínala cokoliv jen ne koně. Vybral jsem si PZInž 302 výrobek od firmy S-model. Je to takový milý resináček ,na kterém se vyřádím.
Přílohy
Na snímku je vidět jak vypadá model po pádu ze stolu , odnesl to podvozek. Jediné co je na tom pozitivní je fakt ,že si vyzkuším výrobu listových per.
Model sestavený na sucho bez lepení. Budu docla dost tmelit a brousit.
Přilepené díly podvozku , spodek je před barvením natřen surfacerem.
Já ho mám od kolegy z Polska, myslím ,že intermodel by to mohl také dovézt. Ještě je jedna možnost domluvit se s polskýmo prodejci kteří jezdí na různé akce.
Pokusil jsem se požkozený model opravit , sami posudte jestli se mi to povedlo. Největší škodu utrpěla zadní náprava , musel jsem vyrobit nové svazky listových per. Použil jsem nařezané proužky plechu které jsem lepil na přípravek. Slibuji si od toho větší pevnost , než u původních odlitků které byly samá bublinka.
Přílohy
I když provedená oprava nevypadá příliš esteticky , model stojí na všech 4 kolech a nešmajdá.
Svazky per přilepené na podvozek, nkonec oprava nebyla tak složitá jak jsem původně předpokládal.
Nazdar Jendo , jsem rád ,že se ti ten způsob líbil. Příště si dám na plechy pozor a udělám ta péra raději z plastu. Budu je muset dělat nejméně ještě
u dvou stavebnic od S-modelu.
Tož to teda čumím a kouká, že s i to užíváš... Těším se, až to uvidím v reálu...
Modelaření je úžasná věc. Tři měsíce se tím rozčiluješ, týden se tím kocháš a pak na to sto let sedá prach...a je to dobré téma pro psychiatrické traktáty!
to sem teda nikdy nezkoušel ale myslim že to není dobrej nápad, pokud neděláš chlupatý knedlíky místo modelu... já bych toho prcka spíš natřel štětcem...když už nefoukáš pistolí..