Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Panther (a jeho variace) 1/72 skupinovka

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 745 • Stránka 7 z 50 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 50
  • Odpovědět s citací

Re: Panther (a jeho variace) 1/72 skupinovka

Příspěvekod Fachman » 25 led 2012, 18:23

Pokiaľ ja viem zimmerit bol šedej farby (však to bola cementová pasta). Keby aj bol biely, v poľných podmienkach by neostali ani tie odreniny biele a hneď by boli špinavé do siva. Olúpaný zimmerit by nemusel vyzerať zle, to máš pravdu, ale neviem si predstaviť ako by ho v tejto fáze stavby "olúpal". Celkovo do tohto plastového zimmu s olúpanie robí ťažko, na to je tmel,alebo leptaný zimm,ktorý je už znázornený ako olúpaný.podľa môjho názoru. V tejto fáze stavby môže zásahmi do zimmeritu tú stavbu už len pokaziť....
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 25 led 2012, 18:46

Já myslím, že by se to oloupání na některých místech i dalo udělat. Třeba vepředu na hraně, kde se setkávají spodní a horní šikmý pancíř. Nejlépe to udělat modelářskou frézkou a sklapelem začistit. Zimmerit se loupal podél vrypů do té pasty, co se na tank nanášela, tak je potřeba na to myslet. Jako podklad asi zašlej suřík..
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 25 led 2012, 18:49

jasné, že sa dá poškodenie urobiť aj do plastového zimmu,ale treba to robiť kým sa model lepí a nie je vo farbe a nie tene pred finišom, keď už boli na ňom urobené všetky techniky.
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 25 led 2012, 18:58

Jinak já jsem zas o kousek dál. Udělal jsem jednak přední blatníky a trojvrstvej řetěz, kterým se přichytávala hlaveň k podpěře. Hlavně jsem se ale dostal do zapeklitýho místa-bočnice, na které se věsily schurzny jsou u modelu slisovaný dohromady se schurznama (dost blbej nápad). Vzhledem k tomu, že tam asi schurzny vůbec nebudu mít, nebo jen pár kusů(každopádně leptaný) sem musel přijít s jiným řešením. Nakonec jsem použil leptaný lišty i s jejich podpěrama (a zároveň hákama na schurzny) ze sady pro jagdpanthera. Ten má už lišty na modelu vylisovaný, tak ty leptaný nevyužiju. No...sestavit tu lištu z leptu je vážně zkouška nervů. Jednak má tenkou obrubu po celý délce, ale hlavně se musí sestavovat každá podpěra a nakonec to ještě celý umístit na tank. Tady se projevuje stav, který moc nemám rád. Říkám mu "brouk prskavec" dle postavičky z večerníčku o Křemílkovi a Vochomůrkovi. Kdo pamatuje ví, že brouk prskavec jedním párem nohou dělal na provaze uzel a dalším si ho zas rozvazoval. No a já jsem právě ve fázi, kdy současně lepím na model nějakej leptanej kus a zároveň si jak ten model držím nějakej jinej ulamuju. :evil: Slovník , který u toho používám není z nejslušnějších... :P
Příkládám pár fotek, včetně detailu ještě nesestavený lišty.
Přílohy
alepty (5).JPG
alepty (3).JPG
alepty (1).JPG
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 25 led 2012, 19:12

To poznám :lol: . Ty tam máš aspoň tie podpery a úchyty schurzen. Ja som tam pri voyagerých leptoch lepil čisto tú lištu a to sa mi asi 10x urvala :shock: , to bolo nadávok...
Inak nemáš tie predné blatníky nejak divne???
048.jpg

Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 25 led 2012, 19:21

Ty přední blatníky jsou ve dvou typech (i na leptech jsou obě varianty). Jedná má na vnitřní straně takový vykousnutí a ty jsem použil. Když mrkneš o kus zpět na ten model v suříkový bavě s ohrádkou vzadu,jak jsem sem dával, tak má taky ten typ blatníků, co jsem použil.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 25 led 2012, 19:29

Aha, nevedel som,že boli dva rôze typy, tak to ako keby som nič nepovedal :)
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 25 led 2012, 19:34

No..ještě že jsi s tím vylezl. Ty blatníky mám skutečně blbě přilepený, i když jsi asi nemyslel to, co jsem teď objevil. Já ten propojovací mezikus zahnul a přilepil na korbu, ale on se měl přilepit do podběhu. Teď jsem to studoval na fotkách... :evil:
No..ještě že jsem na to díky tobě přišel teď a ne až to bude v barvě. Jdu to předělat. :?
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 25 led 2012, 22:00

Tak oprava blatníků se povedla, jen jsem při tom trochu pokroutil levou lištu, ale čert to vem. Obě lišty hotový, tak jsem spokojenej.
Přílohy
blatniky (1).JPG
blatniky.JPG
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 25 led 2012, 23:04

vyzerá to moc gutt. Máš už vymyslenú kamo??
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 25 led 2012, 23:05

to nganasan: klobuk dole, mne by sa uz lepty davno dokrutili a ponicili....
to Fachman: budem sa to snazit neprehnat. aj pri odreninach som sa celkom krotil
to Adi: zimmerit necham radsej zimmeritom, odreniny som spravil len na panciery
to misakGS: doteraz som si robil po svojom, ale pri pantherovy som dal na rady ostatnych. mne sa to sice nezda bez tmaveho odtienu to prave orechove, ale zas som si uvedomil, ze ani tmava guca nemoze byt modelom.....
kazdopadne vsetkym vdaka za pozitivne nazory
zajtra som uz chcel finisovat, ale idem zrazu do roboty a vratim sa az buduci piatok, takze prvy asi neskoncim )
odreniny (ktore ma dost stvali, lebo som sa dost nahlil, ale napriek tomu nevyzeraju podla mna najhorsie) a zaklad prislusenstva (ktore sa mi nezda ako prave najkvalitnejsie...)
odreniny by sa dali este opravit, ak by som bol doma, ale za tyzden to uz bude davno zaschnute, tak si prosim pozitivne hodnotenia, inak ma porazi :D)
a mam jeden problem s uchytmi nahradnych pasov. jednoducho tam nepasuju. robil niekto tento model?
Přílohy
DSC01536.JPG
DSC01535.JPG
Ak je Rakettenwerfer vrhač rakiet, tak potom je Panzerwerfer vrhač tankov? :D
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 26 led 2012, 09:53

Adi3 píše:vyzerá to moc gutt. Máš už vymyslenú kamo??

Chtěl bych určitě dělat konec války, takže něco na základovce. Už jsem dával kus zpět odkazy na ty ohrádky vzadu, tak to kamo by odpovídalo asi jednomu z nich. Chtělo by to ještě ten noktovizor..
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 26 led 2012, 16:02

Nganasan: Aha. Inak ten noktovyzor by sa zišiel aj mne existuje to vôbec v 72-ke??? Asi nie čo?

Company7: Musímmuynať, že ten tvoj panther je fakt parádny velmi sa mi páči a ani odreniny nie sú prehnané, som rád, že si nás poslúchol a opustil od tmavých modelov je to teraz nebe a dudy. Jedine čo sa mi nepáči je výbava je moc lesklá a vyzerá na modeli odveci možno je to len tým, že je iba čerstvá farba ak nie tak na tom ešte treba popracovať lebo to kazí celkový dojem. Inak =D>
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 26 led 2012, 16:34

Noktovizor v 1/72 asi není, aspoň o něm nevím, jinak bych si ho pořídil. Hodil by se mi i na to F-ko. Budu muset asi něco spáchat ze zbytků..

Jinak jak na to koukám, tak ty boční lišty mám širší než přední blatníky a nevypadá to dobře. So s tím kurňa?
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 26 led 2012, 17:38

No takže buď budu muset vyměnit ty boční lišty (mám ještě jedny užší, ale nejsou zdaleka tak propracovaný, nebo urvat přední blatníky a nechat to bez nich. Tak jak to je se mi to nelíbí. :evil: Jdu dělat na PZIV a tohle nechám uležet... :?
KPM Střezimíř
nganasan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 745 • Stránka 7 z 50 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 50

Zpět na Rozestavěno