Malý dotaz, jak jsou napínané pásy u D9R? Jsou tím předním kolem který je, jak to podle obrázku někdy vypadá, na segmentu s pístnicí a ta je automaticky napíná při natlakování soustavy hydraulickým olejem?
Podle navodu je tam 43 clanku,ale pri tomhle poctu je pas proveseny az moc,takze jen 42.Jsou pak hodne napnuty,ale podle toho pistu je to tak jak to ma byt. Aspon teda u toho myho.
..no tak jsem pokoukal po fotkách a všude je to jinak, někde je mají napnuté jako strunu, jinde prověšené no a na některých civilních verzích mají o vodící kolo navíc, takže závěr, ať je to tak nebo tak, tak je vše dobře...
Ještě něco k té pístnici,proč mi přijde že to tam Meng trochu nezvládnul co se týče tvarové podobosti se skutečným buldozerem,nebo se mi to jenom zdá.......nebo má s tím někdo zkušenost a upravovali jste to?
U sestavení pásů na modelu jsem taky nevěděl jestly 42 nebo 43 článků,naivně jsem si myslel,že články jsou funkční (pohyblivé). 42 bylo málo a 43 moc,pásy byly funkční. Pokud je vodorovně natáhnete na stole a vzápětí se je snažíte vrátit zpátky tak zjistíte,že je tam nepatrná vůle na čepech. Použil jsem tedy 43 článků a nandal na model tak jak bylo vyhovující a zakápnul každý článek řídkým lepidlem od gunze.
Pásy sú normálne pohyblivé, z buldozéru som ich dával dole a nasádzal späť aspoň dvadsaťkrát. Ja som mal u toho napináku problém, že pás mi vyšiel moc našponovaný, po pridaní jedného článku už bol príliš voľný, tak som ho nechal napnutý, na veľa fotkách strojov to tak je. Dá sa s tým pohrať aj tak, že sa originálny piest odpíli, nahradí sa trubičkou, ktorú zapustíme do vozíčku a máme pohyblivé napínacie koleso, takže si to môžeme prispôsobiť podľa vlastnej potreby. A na tej fotke z rámčeku chýba pár dielov, ktoré sa tam dolepujú, Meng stvárnil ten buldozér na jednotku.