Můj bratr Michal zemřel na následky zranění dopravní nehody. Přebírám za něj jeho profil, až se trochu pohrabu v jeho rozdelaných projektech tak v nich budu pokračovat. Sem od dětství letadýkář kterej staví jen pro radost.
Ahojte potrebujem poradiť.... Môj Grille aj Gepard budú od - nikdy som ešte nerobil figurky SS-ákov viete mi poradiť aké farby by som mal na maskáče použiť resp. už ich niekto z Vás maloval??? (ja vychádzam s kombinácie pieskovo žltej, čokoládovej a zelenej...)
Osobne použijem tú prvú variáciu vyzerá jednoduchšie.... No a teraz na tie farby pieskovo žltá(uropska žltá), zelená a čokoládovo hnedá alebo červeno hnedá????
Ešte ma napadlo. V SS sa vôbec neorientujem mohli používať aj klasické Wehrmacht uniformi či od začiatku mali svoje špecifické uniformi??? Mám doma nazvyš komplet obsluhu flaku fotovú vo WH uniformách
Pokiaľ viem, tak - mali od začiatku svoje uniformy, ale nakoľko a čím (okrem insígnií) sa líšili od uniforiem Wehrmachtu, to musí povedať väčší znalec...
Tak SS měli s prvu uplně stejné zlenošedé uniformy, záhy se začali oběvovat převlečníky, které si oblékali na ně, které se různě rozvíjeli podle období a fronty, pak i maskované kalhoty, ke konci války měli už i přímo maskačové blůzy. Myslím že SSák v tom roce a ještě ve francii neměl jediný důvod nemít na sobě maskáč. Ja jsem používal zemitou hnědou jako základ, na ty větší pole červenohnědou a polní šedou, a tu pastovou zelenou jsem udělal ze směsi bíle, zelené a žluté. Ale to je jen můj osobní výběr barev.
Tak ještě doplňujíci info co jsem našel v knize. SS dostavali uniformy buďto přímo pro ně určené a nebo s armádních skladů. Ne vždy se při přesunech a jinných problémech třeba s materiálem ve fabrikach a při špatném zasobováni mohlo dostat k vojáků opradu jejich vybavení. "Nejlepším rozpoznávacím znakem , zda se jedná o produkt SS-Bekleidungswerke nebo o výrobek pro armádu dodaný organizaci W-SS z armádních skladů, je počet otvorů v pase blůzy určených pro závěsné háky opasku." Ale pochybuju. že tvoje postavička v 1/72 bude mít otvory na pásek v blůze