Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pz. IV + variácie - SKUPINOVKA (1/72)

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 697 • Stránka 6 z 47 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 47
  • Odpovědět s citací

Re: Pz. IV + variácie - SKUPINOVKA (1/72)

Příspěvekod Fachman » 04 úno 2012, 15:20

Momentálne ho Revell nevyrába. H aj J sú staršie stavebnice, ktoré Revell prestal vyrábať (z pre mňa nevysvetliteľných príčin). H vydali minulý rok ako "novinku" ale je to len prebal staršej ,ale veľmi podarenej stavebnice. Určite vydajú časom opäť aj J
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 04 úno 2012, 15:49

Vylisky Ausf.J od Revell jsou shodne s Ausf.H....je tam jen dodany ramecek s vyfuky a nahradnimi pasy na boky, jinak nic.Takze prestavba na Ausf.J pokud se nesezene je velice jednoducha. Model ma 4 kladky, ale to meli Ausf.J take.Ridit se fotkou skutecneho stroje a nevidim v tom problem to konverzovat z Ausf.H

Dalsi Ausf.J dela CMK v rezinu.Zakladem je Hasegawa, model obsahuje leptane sitovane Thoma schurzen, tak ja jej budu stavet od nich. Dalsi Ausf.J v jine konfiguraci kladek si postavim z Revellu.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 04 úno 2012, 18:55

Honzo dík za informácie a pomoc :)
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 05 úno 2012, 01:54

S modelom sa blížime do finále, foto odhalili kopu nedotiahnutých vecí najmä na náradí a podobne,takže tomu sa budem samozrejme ešte venovať , patina kolies +odreninám a finálnym veciam. Potom hor sa na podložku,ale keď je vonku -22 vôbec sa mi nechce zobrať brúsku a ísť na dvor upraviť tú sádru,tak uvidíme 8-[
P1060389.JPG

P1060405.JPG

P1060408.JPG

P1060390.JPG

P1060414.JPG

Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 05 úno 2012, 10:48

Klube sa s toho superná dioráma s velice fajným jagom :)
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 06 úno 2012, 21:32

Stříkal jsem Panthera, tak jsem vzal i čtyřku. Vzhledem k tomu, že přes kamufláž budou ještě ostře lomený bílý pole, tak jsem se s tím tolik nezabával, jako u Pantera. Opět v reálu je barva méně do červena než na fotkách.
Přílohy
vsuriku 007.jpg
vsuriku 006.jpg
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 09 úno 2012, 16:53

Tak hotovo. Jestli teda tuhle potvoru na Pz. IV můžu přidat sem. Ostatní na viewtopic.php?f=7&t=63663 JIank jak už bylo u tohoto psáno, asi v Číně někdo zaspal a na tanku není zimmt, dále pak šircny, filtr, náhradní kola, lůžko antény a další a další. Postavit se to dá. Zimmt je rezin. Dělá se s ním suprově. Je tenký jak papírek na cigára. Dá se stříhat, lepit a cupovat jako že opotřebení. No a hůrá na další tanky....
Přílohy
P1010344.JPG
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 09 úno 2012, 17:54

Co ten zimmerit koštuje? Mně osobně se Brumbar děsně nelíbí. Je to taková ošklivá bedna z divným pindíkem místo hlavně. Takže já tenhle typ ve sbírce nemám a ani se k tomu nechystám... :lol:
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 09 úno 2012, 17:59

Tuším 150,- Jsou v tom dva archy. naprostá pohoda. Tak na 3 tanky. Dělají se asi 4 druhy včetně waflí. Koukni na Track and Troops a dej do hledání Zimmerit a vypadne ti to. M*
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 10 úno 2012, 07:28

nganasan píše:Co ten zimmerit koštuje? Mně osobně se Brumbar děsně nelíbí. Je to taková ošklivá bedna z divným pindíkem místo hlavně. Takže já tenhle typ ve sbírce nemám a ani se k tomu nechystám... :lol:

Veľmi výstižná charakteristika :grin: :grin:
Ani mne sa Brumbar vobec nepáči, ale aj tak si ho chcem raz postaviť. Ale ako model sa mi to páči. Len, smiem sa ťa Michal spýtať čo sú tie 2 valce vzadu na kryte motora?
to nganasan: akú kamufláž plánuješ? Mne osobne sa toto scifi moc nepáči, aj keď tá veža tam celkom pasuje. Ale ako stavba áno.
to Fachman: dúfam že sa neurazíš, ale po pár hodinách strávených na googli, kde som hľadal nejaký konkrétny ambush pre môjho jagdpanzera, som sa rozhodol inšpirovať tvojou kamuflážou. Jagd vyzerá skvele a dúfam že sa ti aspoň trocha priblížim. Staváš konkrétny stroj (teda staviame :D)?
Ak je Rakettenwerfer vrhač rakiet, tak potom je Panzerwerfer vrhač tankov? :D
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nganasan » 10 úno 2012, 09:29

Budu dělat zimní kamufláž. Jako základ bude asi trojbarevka a přes ní budou lomený pole bílý. Nedávno jsem to někde na modelfóru viděl tuším na jagdpanterovi (ty bílý lomený pole) a moc se mi to zamlouvalo.Vzhledem k tomu, že je to scifi, tak to střelím nějak jak mi to vyjde.
KPM Střezimíř
nganasan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 10 úno 2012, 10:33

Company 7 - Kľudne sa inšpiruj, vôbec mi to nevadí :) . Ja som hľadal konkrétny stroj,lebo zväčša si ku modelom vždy snažím nájsť podkladovú foto, ale tu som nenašiel nič. Takže na kamo som sa inšpiroval návodom od Dragonu, kde sa pri stroji uvádza,že je to neznáma jednotka z Maďarska 1945. Návodom sa však veriť nedá. Napríklad v tomto konkrétnom prípade Dragon udáva aj v návode na jagdpanzer IV/L70 aj v návoode na jagdpanzer IV/L70 command version rovnaké čísla aj jednotku (ten istý stroj) a inú kamufláž, raz ako veliteskú raz ako klasickú verziu, proste celé zle :roll:

Učím sa na štátnice,takže modelárčenie teraz budem dosť zanedbávať,ale všetky vlákna pilne sledujem 8-)
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 10 úno 2012, 11:08

to nganasan: jj, viem ktorého Jagdpanthera myslíš. A spravíš ju tak ako bola na ňom, teda bez opotrebovania, alebo ju aj trochu oderieš?
to Fachman: ja som našiel jednu fotku z Arden, kde bola presne táto kamufláž. Ale je to len fotka zboku a bez zaradenia k jednotke. A čo sa týka kamufláží v návodoch, tak ja vždy dúfam že sú historicky presné, lebo keď si chcem postaviť konkrétny stroj, vždy mám problém s kúpou dekál. Na TaT aj na Válke mám už pár týždňov až mesiacov objednanú nejakú tú pechotu a dekály a stále nič...
Štátnice? Tak. To držím prsty ) Ja sa zas už pomaly začínam učiť na prímačky na VŠ, ale to sa so štátnicami samozrejme nedá porovnávať...
COMPANY7

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fachman » 10 úno 2012, 13:28

Prihoď foto možno sa inšpirujú iní. Ja som našiel množstvo fotiek na zničene jagdpanzery IV z Maďarska (keďže kamo mala byť údajne z tej oblasti), pri niektorých som mal podozrenie,že je to Ambush,ale kvalita fotografií neumožňuje presnejšiu identifikáciu, dosť ich je napríklad aj v publikácii - Militaria 246 - Budapešť - Balaton 1945 (kto má záujem nech si pozrie...)

Veriť návodom sa nedá a často ani farebným bokorysom, jedine fotky 8)

PS : Neexistujú dôležitejšie a menej dôležité skúšky v prípade, že sú vzájomne podmienené - bez úspešných prímačiek nebudú štátnice :wink:
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COMPANY7 » 10 úno 2012, 20:13

Tu je ta fotka. Sice je kolorovana, ale je celkom dobra. http://www.flickr.com/photos/cup0fjoe/5 ... 92396@N04/
Myslel som to tak, ze na primacky je ovela menej ucenia nez na statnice )
Momentalne som v robote a vzal som si sem aj moje 2 momentalne projekty. Nemam tu sice najlepsie moznosti na fotenie, tak tu je improvizovana fotka. Len u Stuga si nie som isty, ci mam pouzit aj schurzeny.
Přílohy
IMG_0773.JPG
COMPANY7

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 697 • Stránka 6 z 47 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 47

Zpět na Rozestavěno