"Poslušně hlásím, že jsem opět zde..." Tí, čo si mysleli, že už dám pokoj s týmto "ošklivým" vozítkom, majú smolu. Po roku a niečo (to niečo je skoro pol roka) sa s tým chystám znova rozbehnúť. V prvom rade budem musieť vyrobiť znovu niektoré drobné diely, lebo sa mi postrácali (alebo žeby sa časom vyparili???). Kolesá mi už pred časom dorazili (ešte raz - díky Adame), takže s tým by už nemal byť problém. Čo by sa mi však veľmi hodilo, je lept rebríku k Ju 88A-4 1/72 od Eduardu. Jeden mám, ale potreboval by som dva, takže keby sa niekomu doma povaľoval jeden zbytočný, moooc by som mu poďakoval.
Tak som si zase uchmatol trochu času pre Albiona. Spolu s tými staronovými dielmi som stihol spraviť ešte stupačky a palivovú nádrž. Nie je to veľa, ale predsa niečo. Nabudúce zasa niečo pridám.
Ospravedlňujem sa, že stavba zase "stojí", ale bohužiaľ sa vyskytli problémy s kolesami. Neviem z akej hmoty sú odliate, ale niektoré jednoducho nechytá farba a keď koleso zlepím - spojím s um. hmotou, pomocou sekundového lepidla, tak tá um. hmota úplne zmäkne, ako keby sa rozleptala. Neviem ako to budem riešiť
Odniesol som syna do škôlky a tak som už konečne mohol niečo porobiť. Sú to drobnosti, ale predsa... Podpery výdajných ramien nad kabínou som urobil z kúskov um. hmoty na ktoré som nalepil zbytky z fotoleptov. To bola chvíľka. Viac ma potrápil ten typický britský nárazník, ktorý je plastovej tyčinky a z tenkých prúžkov narezaných z kelímka. Najväčší problém bol s tým, že to musí zároveň držať aj svetlá. Tie som vyhrabal z vrakoviska, "napichol" na ohnuté drôtiky, ktoré som vlepil do dierok na držiaku nárazníka.
Dnes som sa venoval výdajným ramenám. Rúrky sú hotové už dávno. Včera večer som ich nastriekal a dnes som k nim doplnil "hadice". Po niekoľkých pokusoch v minulosti (viď. predchádzajúcu stranu príspevkov) som definitívne zavrhol myšlienku urobiť hadice z drôtu. Rozhodol som sa, že ich spravím z nití, aké sa používajú na výrobu silnejších rybársky sietí. Dobre sa to dá tvarovať a navyše to má aj podobnú štruktúru, ako textilné hadice. Farbiť ich budem až nakoniec, lebo som to na kúsku vyskúšal a po namaľovaní to stvrdne a už sa s tým nedá pracovať.
Viem, že je to pomalé tempo, ale už sa to snáď "nezadrhne" a túto jeseň to už bude konečne hotové.
Keď som sa dnes ráno chystal zamaskovať okná na kabíne, tak som si zrazu uvedomil, že zospodu nemá aspoň naznačenie motora a prevodovky . Tak som rýchlo niečo vysochal...