Částečně souhlasím, ale jde o to, že model není stavěn dle reálné předlohy a tak autor má volnou ruku, může se vyřádit a meze se nekladou v případě stavby dle real. předlohy je věc jasná a tím pádem i odřeniny se rzí.. Já třeba stavím Volvo N10 dle své fantazie a vím, že realita je jiná..
chlapi, vy ma vôbec nechápete tu nejde o nejakú zhodu s predlohou, pre mňa za mňa nech je ten model aj celý ušúchaný a hrdzavý, ale ide o to prevedenie toho všetkého, tých patinovacích krokov
Tak jsou 4 možnosti-namatláš /nenamatláš/ovládáš/neovládáš.Nejsem hvězda jak známá modelářská jména,ale snad je výsledek dostačující,když vezmu co mě stojí jen stavební materiál...
O tom kde je něčeho míň,někde víc,každej má jinej ouhel a cit pohledu,líp to neumím.Na spodek rámu a trochu na blatníky jsem přidal pastu jílovitá zem,zemitě šedá a aqua pigment prach.na pár místech je ještě efekt prachu.Na spodku je to nanášeno štětcem a dvakrát rozmejvané jarovou vodou...
došlo už i na obrovská kola ,trochu času to namatlat zabralo.Postup byl dá se říci stejný jak na rámu.Akorát po každé vrstvě jsem umejval vzorek pneumatiky...
Přílohy
Hotvá nalepená kola
na začátek trochu prachu(zředěná pasta 204 jílovitá zem+407 šedá zem+aqua pigment 07 prach)
stříkance ze štětce nafoukané vzduchem z pistole (zemitá šedá 407)
tmavé vlhké stopy (AK fresh mud 16+wet effect 79),nakonec trochu stříkanců (wet efect 79,tmavá pasta 213)
Vypadá to super, jak se přidávají vrstvy a efekty, tak to dostává šmrnc ještě bych zkusil do čestvého oleje, paliva nasypat trochu pigmentu, pro správný efekt, přeci jen se na tato místa nalepí prachu habaděj.. Ještě se zeptám, ty pasty, které používáš jsou od síry??
Jo máš pravdu,na to jsem zase nemyslel,dík za všimnutí .Dodělal jsem to brdelem co mám nadrcenej,páč nemám pigmenty.Pasty jsou od Síry stejně tak efekty prachu a zeminy...
Díky za odpověď, něco málo od síry mám také, tak ty pasty budu muset zkusit, vypadají dost dobře. Pigmenty si určitě pořiď je to super a parádně se s nima patinuje, případně má AKčko univerzal bílou směs právě na míchání vlasního bahýnka nebo bordelu od oleje. https://www.mjmodely.cz/ostatni-pomucky/weathering-plaster-base-ak617-4473
Je dobrý používat mokrou paletku(mám podtácek pod květináč na to obyč kuchyňská utěrka na vrchu papír na pečení).Maluju to akrylem od Valleja a štětcem 3/0 ,4/0 ,5/0. Nejlepčí je míň chlupů a špička,jen ťukáním na povrch se namalujou fakt ty nejmenší odřeninky...