Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

M24 Chaffee 1:35 Italeri

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: M24 Chaffee 1:35 Italeri

Příspěvekod kovyCZ » 22 pro 2012, 18:28

Jiří Malchárek: Díky moc! neskutečně si toho vážím. [-o< Tvoje stavby mi vždycky berou chuť v modelaření pokračovat. Panthera mám v oblíbených jako inspiraci a KT2 ten tam skončí asi taktéž!
Je to všechno přesně jak píšeš, mě to improvizování na tom všem baví ze všeho nejvíc. Bohužel barvení, patina a omalovánky mi nejdou a tí pádem mě nebaví - bohužel to je to, co model prodává:/
davidek007: Jestli to bude pecka si tak jistý nejsem... jak jsem napsal, já neumím moc pracovat s barvičkama, každopádně se budu moc snažit! díky za podporu! Moc si té podpory vážím.

Dneska jsem na model opět neměl moc času, každopádně surfovat jsem nestihl. Popracoval jsem na první figurce a to maník za kulometem.
IMG_7566.jpg
Vršek je ze sady od MB-35105 "charlie on left", spodek je z vrakoviště, nějaký němec. Doufám, že se mi podaří trefit proporce té figury.

Idea bude taková, že tank bude najíždět na cestu/zákop a tento maník bude za 0,50calem krýt palbou evakuaci raněného vojáka, takže tam přibudou ještě tři panáčci. Ti ostatní budou ze sady od MB 3543 bloody atol series.
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 22 pro 2012, 19:33

pekny postoj figurky,,,,akcni,,super...ale zda se mi na te fotce nejak vetsi,,,,o:) to je v 1:35 ?
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 23 pro 2012, 14:07

Ta figura k tomu sedí ;-I a bude to asi dlouhán,celkově moc pěkná práce =D>
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 23 pro 2012, 15:56

Poslední práce, než sklidím kuchyňský stůl. Popracoval jsem na figurce. Italeri mi příjde, dělá ty figurky nějaké větší, takže jsem dnes brousil jako o život. Upravil jsem ještě poklek toho maníka, aby líp klečel na tom deklu což znamenalo uříznout a znovu nalepit levou nohu.
IMG_7568.jpg
Ty drapérie jsou takové slabé, ale snad to ještě zlepším...

davidek007: je to oboje 1:35. Porovnával jsem to z původníma nohama toho maníka a jsou cca stejné. Jenom ty německé kalhoty byly volnější, což jsem snad už napravil :arrow:
René Ernst: Dík zapochvalu! [-o< Dlouhán to asi bude, ale je v měřítku...

No a při hledání podkladů jsem na Youtube narazil na toto zajímavé video...Dien Bien Phu - Jean-Pax Méfret Ta písnička mě dneska pomáhala při práci!
No a tímto se na čas svátků rozloučím, díky ještě jednou všem za podporu a zájem. Pěkné vánoce, poklidného silvestra a úspěšný rok 2013!
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 23 pro 2012, 19:56

tak ted uz to vypada dobre,,,to pred tim,,proste zdalo se mi to trosku vetsi..o:) je to super akcni postoj,,,to se ti povedlo....jinak také přeji veselé vánoce a pohodový a šťastný rok2013..hlavně štěstí...lidé na Titaniku měli peníze a zdraví, ale....k čemu jim to bylo bez štěstí...o:)
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 02 led 2013, 21:45

Tak po svátcích vkládám můj postup. Poladil jsem vojáka, "sbastlil" podložku a vše dneska stříkl do surfu 1000.
fotky jsou postupně, jak jsem dělal:
IMG_7569.jpg
Vojákovi jsem dosochal kalhoty, opět se ukázala má nezkušenost, když jsem jako první udělal kalhoty a jakmile jsem začal "pižlat" boty, tak mu upadla noha! teď už je vše dobré:D
IMG_7570.jpg
Nosný postroj jsem upravil na francouzky MLe 50 a na opasek připl můj pokus o sumku na dva zásobníky k M1 carabine, kterou bude mít (asi) přes záda. Nevím jestli mu dám přilbu, nebo udělám takový typický francouzký klobouk, mě se nejvíc líbí takto plešatý! Velký, ramenatý a plešatý!:D ale tak by asi nebojoval:/ no uvidím ještě.
IMG_7571.jpg
No a nějak takto nahrubo to v budoucu bude vypadat. Tank měl původně ten svah vyjíždět a krýt ústup pěchoty (která příbude až ji koupím) ale protože jsem vojáka za 0,50cal dělal na rovné podložce a ne šikmé tak měl podle mě špatný postoj (nepřirozeně mimo osu tanku a svahu) takhe to není k mému údivu vidět...
IMG_7572.jpg
Tvar podložky a ten svah jsem zvolil proto, abych mohl "rozpohybovat" podvozek.
IMG_7573.jpg
Detail na maníka. Mám z něj radost, ale ještě bude potřeba minimálně jemně dobrousit a osadit knoflíky... Surf vůbec ukázal všechno "zvěrstvo" co jsem napáchal, tak činnost na příště mám jasnou: čistit! a tmelit.
IMG_7574.jpg

Díky všem za zájem, rady či připomínky a do nového roku 2013 vše nejlepší! :celeb:
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jakubo17 » 02 led 2013, 21:50

kovy - vypadá to veľmi pekne =D> a chlapec je fešák hotový Kožak :lol:
jakubo17

• Odpovědět s citací

Příspěvekod driver Růža » 02 led 2013, 22:03

Pěkně se to vylouplo =D>

Tomu ganerovi bych už nic nedával (karabinu, helmu..), ale pouze bych doplnil pěchotu skákající ze zadku dolu - jakože nástřel, akorát tenhle neseskočil a kreje ostatní. Samozřejmě by to chtělo dodělat poházenou výstroj a nějaký ty drobnosti (konzervy, flašky, bágly..) na zadek, taková ta pohoda při jízdě a najednou to přišlo..

A jak si psal o tom začišťování, tak sem si všimnul nějakýho bordelu u předních blatníků, u obou 8-[
Viribus Unitis

Jirka Růžička z Tejna
driver Růža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 02 led 2013, 22:53

jakubo17: No a já si furt říkal, koho mi ten maník připomína! Nehrál ten herec i v tuctu špinavců?? Toho jsem myslel spíš... U M60 jsem vymodeloval Franka Zappu, teďka tenhle, se děsím další figurky!! :grin:
driver Růža: To bohužel nepůjde. Mám v hlavě takovou vizi jak jsem myslím už psal dřív. Ze setu masterbox 3543 použiju toho maníka jak evakuuje toho raněného i se zraněným a ze setu Dragon 6408 toho střelce BAR (ale ten díky změněné kompozici to nemá jisté)
Vycházím z toho, že u Dien Bien Phu šlo o obranu, prostě maníci v zákopu teď, na ně naběhla vlna větnamčíků, kosí, kosí, nestačí tak se dají na ústup a jeden to koupí... přivolaný tank na jejich podporu to sype jinam, no tak jeden z té "tlupy" na ten tank vyskočí využije do té doby nečinnou zbraň a kryje kámoše, přeci jenom 0,50cal je větší "bada bum, big bada bum" než m1 carabine...
I jak jsem koukal na filmy, či fotky tak ti frantíci toho na tech tancích moc nevozili, dyť bránili perimetr základny...aspoň mě to tak přišlo.
K té karabině: Ta někde přece být musí a osobně bych ji v jeho situaci jen tak neodložil, třeba na pancíř věže, či motorový dekl... na řemen je největší jistota, že ji neztratí... a voják bez zbraně [-X To samé pro mě osobně je helma (ale tu ještě uvidím, možná klobouk...)
Ten nápad s nalézajícím/seskajujícím maníkem, mě ale zaujal... jenže asi příště, už by tam těch vojáků bylo asi moc...

No začišťování bude na dlouho. I to je důvod proč jsem nedal víc detail fotek :-# Surf toho ukázal moc!!
Dík za poznámky, jsem za ně moc rád! Dycky mě ujistí, že v tom nejsem sám [-o< Snad jsem tě teda teď neodradil:/
pro ilustraci obrázky těch dalších figurek, kde je ale sehnat.. zn.levně:/
mb3543.jpg
mb3543.jpg (13.26 KiB) Zobrazeno 1221 krát
dragon6408.jpg
dragon6408.jpg (11.8 KiB) Zobrazeno 1220 krát

kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin husar » 02 led 2013, 23:02

Ak mozem poraditb fig. od Dragonu nic moc skus daco ine.
martin husar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 02 led 2013, 23:13

martin husar: Myslíš, že jsou ty figurky horší než ten můj maník za kulem?
Osobně jsem měl Dragon figurky za jedny z nejlepších "dostupných" setů obecně. bohužel dávat 200,- za jednu resinovou figurku je mimo mé možnosti. :cry:
I když při úpravách jsem se částečně inspiroval podle figurky od bravo 6 http://www.hfmodeling.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=7368
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spissiak » 02 led 2013, 23:24

Stavbu sledujem aj keď amíci niesu pre mňa. Ale práca na modeloch italeri ma čaká tiež tak zbieram odvahu aspoň zatiaľ pohľadom tu.
Ináč tie druhé dragoňácke figurky sú aj tu na fóre v ponuke:
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=17&t=70641
spissiak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod driver Růža » 03 led 2013, 12:02

Jak sem koukal na toho frantíka od Bravo 6, tak by se po drobných úpravách dali použít i tihle. Teda jen se domnívám, "moderní" konflikty a navíc spojenci jdou drobet mimo mě..
Ty mariňáky od Draka si spíš sežeň v Premium series, nebo tak nějak, jsou tam navíc plechy a nějaká ta výstroj.

Scénu kolem tanku máš promyšlenou pěkně, takže s tou chybějící karabinou jako bych nic nepsal :oops: . Ještě bych udělal toho Chafeeho drobet píchlýho čumákem do svahu, případně mu na předek nachlístat mokrý bahno - pokud tam z toho kopečku najel rychlejc a všue okolo bylo mokro tak to bude vypadat logicky a akčně
Viribus Unitis

Jirka Růžička z Tejna
driver Růža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 03 led 2013, 18:31

Kovy, jj,,mas recht,,,surf je svina,,,ukaze co nechces videt,,zcela vse,,,,ale myslim, ze ti to zvladas bravurne a lehce to opravis...jinak ten pandulak,,je peknej,,,to je tva prvni figura? drzim palce...o:)
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 03 led 2013, 23:19

spissiak: Dík za odkaz, možná ho kontaktuju, teď jsem bohužel rozjel ještě něco jiného...
Tyhle staré italerky jsou pěkné mršky, Mám v kumbálu i Crusadera, sice přebal od revellu ale stavebnice stejná. Zatím jsem na něj, ale díky jeho pásům, odvahu nenašel:/ Na co se chystáš ty?
driver Růža: Máš zajímavé nápady, to mě čoveče nenapadlo a ty maníky mám doma, kouknu na ně a možná o nich popřemýšlím... Já raději taky WWII, ale nějak se k ní nemůžu moc dohrabat... :grin:
To s tím blátem (i když nevím jak moc silná vrstva bahna to bude) to udělám. Celý tank jakoby trochu víc ponořím do změkčeného terénu, ale do modelování povrchu na podložce mám ještě daleko:/
Scénka se mi honí od té doby jak sem sehnal tu (podle mě propagační) fotku na tento konkrétní stroj, co jsem ji dal do prvního přízpěvku. Jak tam ti maníci běží kolem. Pak přišlo ještě několik zajímavých a nápad byl na světě:)
davidek007: Už jsem pár (asi 4) figurek upravoval, třeba ty dvě u mé kfz.222 z afriky a pak ještě jednoho nebo dva němce, ale nikdy v takovém to rozsahu.
Dneska jsem teda brousil a opravoval a podvečer stříkl druhou vrstvu surfu na inkriminovaná místa, zítra budu opět pokračovat...
Dík chlapi a zájem a podporu... Já se na to barvení vůbec netěším:(
kovyCZ

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno