Zdary Michale, díky za reakci, škoda že nepřišla dříve. S tou úsťovkou asi už nic neudělám už je to na laufu, slepené a zasurfované a připravé na nástřik. jes sice trošku vice nižší a trošku delší, než co vidím na fotce, ale když jsem sháněl kovovou hlaveň a též i ústovku, tak to nikdo nedělal a nevim jestli vůbec dělá. takže asi tam zůstane ta ze stavenice, bohužel, tak je to první můj model, tak to snad přežije..o:) a co se týká těch podvozků, myslís je podložit, jak se lepí ke spodní vaně, do těch výřezů, tak tam? o Kolik cca? mě to ne pohled nepřijde že sedí na nich v nějakém nepřirozeném posedu, pásy se tam vejdou, takže,,když tak něco pošli foto či tak, abyh si udělal obrázek. díky
No tos mně nasadil brouka do hlavy s tou úsťovkou a tím posezem. Pásy objednám, o těch jsem přemýšlěl již na začátku stavby, takže to je v poho. Jinak jsem koukal na ten Modelpoint, tak jejich stránky nefungují, na nějakých forech venku píšou, že už nefungují, žádná komunikace atd. A našel jsem jejich sortiment a v jeho výčtu nebylo zcela nic na M51 či Ishermana. Takže úsťovka asi zůstane jak je, jako její "rozcáplá" sestra..o:) jinak fakt nevím kdy je sehnat, už jsem koukal po dost webech a nic Neví někdo z čtoucích, nereagujících, kde byse dala sehnat ???. A co se týká toho posedu, tak na fotkách co jsi posílal a co mám, tak je sice M51 vyšší, je vidět větší mezera mezi vozíky s pojezdovými koly nahoře a dole, to je fakt. A jak jsem koukal na různé postavené modely, tak to nikdo nezohledňuje. Když to lehce zvednu, ty pásy by měli vyjít, ne? Sice se lehce zvýší obvod ale, na ty článkáče od AFV by to nemělo mít vliv, jsou tam určitě nějaké články na navíc, nemýlím-li se? Hmm?
děkuji Romane, to potěší a dodá chuť do další práce, děláme co umíme, snad to dopadne dobře..o:) v barvě už mám pojedová kola, zítra je sem dám,,,snad jsem se trefil,,,o:)) a budu pokračovat dále....jsem myslel že děláš izraelce..ale asi ne,,,spíše asi ruskou techniku, či se pletu? o:)
Mám trochu času, tak dávám foto nastříkanej kol. Áááá dopr....koukám že mám o práci navíc postaráno, na fotkách jsem si teď všimnul u hnacích kol, že jsem vůbec nezatmelil spoje toho ozubeného "talíře" a kola..hmm,,tak hold ještě jednou a lépěji.. Jinak barva je použita ta, co je na těch chipech na předchozí straně, je to ta na pravé straně(snad jsem se trefil), ještě na to přijde zelený filtr, aby to dostalo ten správný odstín ta jejich "divná" kamuflážné barva....no pak se vrhnu na posunutí-vypodložení vozíků s koly směrem dolů cca o 1,5 mm, jak psal Michal. Když jsem koukal na fotky, tak opravdu Sherm sedí na "vyšším" podvozku a když jsem to zkoušel na modelu, ta i pod podběhama zůstává hodně málo místa pro pásy, takže to tomu pomůže.Jinak jsem objednal pásy od AFV, tak čekám na ně..jsem si na sebe ušil bič, ale bude to vypadat aspoň pěkně, když nic neposeru..o:) Ví někdo, jak a kudy byl veden kabel od reflektoru na laufu? Koukal jsem na fotky a nikde jsem to neviděl, že by od něj vedl,,,nemáte někdo fotku? Tedy respektive hodně Shermů ten reflektor nemá montovanej a ani tam nevidim odkad byl ten kabel taženy a kam. Díky moc ze reakce,,jdu opravit ty hnací kola....
Zdarec kolegove...o:) tak jsem opet neco dodelal, na Shermika, aby se to zacalo vice a vice podobat tanku a ne dilum, ktere cekaji na slepeni. Upravoval jsem bocni vyfuk, zadni drzak laufu, schranku na bagaz, dále jsem dělal světlomet, k němu ještě přijde kabel, ale ten bude až to budu dávat na fest na vež. Pak jsem musel trošku potůnit zadní nápravy, a relativně pomálu celé je předělat, jelikož byly v stavebnici zcela špatně, dodělány některé šrouby, sváry, které sice vypadají na fotkác silně, ale v reálu jsou v pohodě, je to focené hodně z blízka, takže to docela zvětšuje. Pak je zarovnám trošku s litým pancířem, ež ho budu naznačovat, přetáhnu surfem, takže se zase potlačí. Je zajímavé, že jejich tlouštka je udělaná jako naznačení ze stavebnice, co bylo na plastu..o:) dále jsem také upravoval skřínku v pravo s komunikací, která byla docela jednoduše ztvárněná,a v návodu od Acády byla montáž zakreslena obráceně....takže pozor na to. No to je zatím pro dnešek vše. Zítra skočím kouopit nějaké zelené odstíny enamel Tamek, abych mohl namichat filtr a prefiltrovat nasttrikane kolecka, aby to dostalo ten spravny "look" a take mohl nastrikat podbehy, voziky a vrazit to konecne na vanu...díky za komentáře,,,beru i negativní..o:)