Mara, je to už hodně dlouho, co jsem maloval černocha. Co si pamatuji, tak jsem vycházel z pleťových barev. Jen jsem přidával více červené, modré a doplňoval hnědou. Zesvětloval jsem to nějakou krémovou. Vše na hnědý podklad. Musel bych si to zkusit namíchat na nečisto. Zkus to a uvidíš, co Ti z toho vyjde.
Michale ahoj, taky Tě tu rád vidím. Trochu jsem se posunul do jiné sekce....malinko expanduji . Tuto figurku jsem našel na soutěži a moc se mi líbila, tak jsem se rozhodl založit si tu vlákno a podělit se o zkušenosti. Věřím, že mnohým pomůže.
Zdravím všechny, ve spolupráci s M. Kořínkem z Airbrushcentrum jsme opět pro vás přichystali workshop. Neváhejte, kapacita je max. 5 lidí. Každý dostane 4 připravené hlavičky. Velikosti je od 1/35 až cca 1/24. Vše bude připravené, stříklé základním bílým sprejem na pracovním podstavečku. S ničím se nebudemem zdržovat a rovnou se pustíme do malby. Bude se malovat akrylem a následně olejem. Všichni si vyzkouší pleťovou barvu, malování strniště apod.
Rád bych vás pozval na další workshop, který pořádáme společně s Michalem Dostálem. Tentokrát se zaměříme na Německou uniformu - Field grey a malování rzi. http://modelarskeworkshopy.weebly.com/ Zde se můžete registrovat. Předvedu malování akrylem i olejem na figurce od Dragonu. A jak už bývá na mých workshopech zvykem, každý si odnese malou pozornost Díky, M.
Dokončuji práci na jedné příjemné bystě, kde je použitá právě field grey. Vše malováné olejem. Způsob práce při malování field grey olejem a samozřejmě vyzkoušení si techniky malby se dozvíte na blížícím se workshopu.
s dovolením využiju tohle vlákno a poprosím o radu. Ve figurkách si moc jistý nejsem
Píšete, že figurky určitě nelakovat. Právě jsem dodělal pleťovku na 35ině. Většina je akrylem, ale nakonec jsem do toho sáhnul i olejem tím to dostalo lesk. Bude sice postavená na poušť, ale to by se Tommy musel fakt hodně zpotit, aby se tolik lesknul Co byste doporučili? Mám to přece jen zkusit stříknout matným lakem? Není to nic převratného, ale i tak bych to nerad něčím nenávratně po..... a pak předělával.
Skarik, přiznám se, že se mi občas také stalo, že byl olej na modelu moc lesklý. Vždy jsem místo přelakoval matným lakem (Model Master). Někdy štětcem a někdy pistolí. Po zaschnutí jsem pokračoval v malbě. Bez problémů.