Zkus to nejdřív jen lehce na těch hranách a když na plochách tak rozhodbě ne plošně, ale jen jemným tečkováním. Pak nahoď fotky a dostaneš reakci jestli ještě, nebo už stačí.
Pořád moc velký - ty tečky. Vem co nejtenčí štětec a dělej jen opravu malinký tečky. A další věc-zkus jinou barvu. Nějakou víc tmavou. Tohle vypadá jak odřeniny na tanku, kterej stál delší dobu v Lešanech.Ale ten by měl rezavý stečeniny. Použil bych nějakou hodně tmavou šedou s mírným přídavkem hnědé. Nebo jen tu tmavě šedou. Pokud bych ctěl udělat 3D odřeniny, pak by to chtělo naopak světlejší šedou, do který pak udělat střed odřeniny tou tmavou (aby ta světlá byla jen takovým olemováním).
obtisky ti moc nesedly.ještě je přetřy nějakým přípravkem a máš solidní krupicu po celém tanku.Jo a ty odřeniny máš moc pravidelné,zkus logicky zapřemýšlet kde se mohly vyskytovat,kde lezli tankáni dovnitř atd,....
Tak toto je klasický příklad neuposlechnutí renomovaných stavitelů (třeba v Modeláři), kteří radí, čeho se při čipování vyvarovat a kdy přestat.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
jo ale srovnej velikost,tvar a rozmíštění jeho a tvých!!!Myslím tensol,hypersol,nebo jiný přípravek na usazení obtisků.V reálu to tam bylo namalované,takže to asi takto nemohlo stříbřit a lézt ven.Mimoto ten držák na anténu-teda spíš tu její ochranu když je ve složené poloze nemůžeš odřít jako zbytek tanku,protože byla ze dřeva.
Sice to není ještě úplně to pravý, ale je to rozhodně lepší než to, co jsi ntu prezentoval předtím. Jak jsem psal-tyhle dokončovací techniky nesmí člověk uspěchat. Já to dřív taky vždycky odfláknul. Teď když cítím, že už mne to přestává bavit radši model na pár týdnů odstavím a pak se k němu vrátím. Vždycky je lepší toho udělat ,éně, přidat nějaký další odřeniny je možný vždycky. Jinak se ti to celý nějak třpytí. nevím, jestli je to tiu krupicí, nebo se ti dostalo do barvy s ředidlem nějaký svinstvo. Mně se tohle stávalo, když jsem měl v ředidle zbytky stříbrný...
Jinak tý krupice se dá (pokud nemáš ještě obtisky) zbavit přebroušením jemným smirkem. Ten je vůbec velmi dorbou pomůckou. Třeba u těch odřenin jedobrý je ještě nakonec trochu přebrousit. Odstraníš tím efekt, kdy ty tečky vystupujou nad povrch (když dáš moc barvy).