ěNazdar Jardo , Díky za obrázky a za link s Andreasem Larkou si občas napíšeme , ale dík za typ.
Přílohy
Tohle bude Vickers mrkni na tvar věže a na umístění světel , takhle je T-26 neměly . Navíc Vickersy verze F měly delší prostor pro osádku než verze E , tudíž delší než T-26 .
Zadní stroj je T-26 pravděpodobně model 1933 stroj před ním , to je hádanka , ale asi taky .
Trefil jsi se přesně , tohle byl opravdu zdroj 45 mm kanónů použitých k přestavbám Vickersů na stroje s větší bojovou hodnotou.
Ahoj Milane,dík za pokec a za radu.Před léty jsem dělal 7TP.Časem se na něco takového chci zase vrhnout.Polsko,Finsko,možná Čína.Čina mne taky láka(i na talíři-občas).Máž už nějakého Vickerse v Čínské kamo?
Přílohy
Zde hádám , od leva 1,2= Vickers,3= T-26,4=Vickers,5=?
Nazdar Jardo , podle mě jsi ty tanky identifikoval přesně. Máš docela zajímavé plány ,třeba si někdy také slepím model čínského Vickerse. Také jsem si s touhle myšlenkou pohrával. Našel jsem na netu nějaké fotky čínských Vickersů , některé mají na věži krabici na vysílačku a některé ne . S nad se objeví více podkladů.
Přílohy
Pokusil jsem se vytvořit síťku kryjící sání. Použil jsem plochý měděný drát.
Pár slov k tématu čínský Vickers.Jako základ bych si vybral v měřítku 1/35 model od Mirage Vickers E.MK.B .Poměrně dost se čínskému Vickersu podobá. Úprav bude rozumné množství , tj. poklop na věži , případně krabice na vysílačku , trochu úprav na zádi a nové reflektory.
Přílohy
Vrchní díl zádě u původního modelu , bude nutné jej buď poměrně dost přeďelat nebo použít díl z jiné stavebnice
Spíše bych doporučil upravit tenhle díl pocházející ze stavebnice T-26 od Mirage.
Další čínský Vickers , tentokrát s hladkou zadní stranou věže, krásný pohled na žaluzie a na sání .
Tentýž stroj z jiného pohledu . Viditelná krabice na vysílačku a tvar poklopu na věži , trochu jiný než u základního modelu. Také reflektory jsou trochu jiné.
Snímek čínského Vickerse vyřazeného japonci . Věž je při pohledu ze předu na pravé straně , u verze F je na levé straně.
Máš pravdu Jaroslave , čínský Vickers na fotografiích je zřejmě poškozen a také zkoumán japonskými vojáky . Ze snímku se mi zdá ,že ten poškozený Vickers není jen jeden.
Přílohy
Obrázek stavebnice doporučené pro konverzi na čínského Vickerse. Její přestavba by neměla být nijak složitá.
Máš pravdu Jaroslave Vickersy byly rozšířené po celém světě. Těším se až se pustíš do svého modelu , čínského Vickerse mám v plánu až za hodně dlouho. Tuším ,že se do Bolívie zatoulaly i nějaké jednověžové Vickersy ,nebo snad Vickers.
Přílohy
Předposlední detaily na zádi ,jakési hrazdičky kryjící výfuk. Jsou zhotoveny z tenkého plastu , plech se mi neosvědčil. Posledním detailem bude tabulka s registračním číslem.
Jako správný hračička jsem si udělal sklopné zpětné zrcátko.